Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El servei d'ITV obrirà els dissabtes per atendre les necessitats del sector del transport

El servei d'ITV obrirà els dissabtes per atendre les necessitats del sector del transport

(21/02/2020)

La presidenta Catalina Cladera i el conseller Iván Sevillano s’han reunit avui amb representants de la Federació Empresarial Balear de Transports a qui han informat de noves mesures per a professionals

 

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, s’han reunit avui amb representants de la Federació Empresarial Balear de Transports, encapçalats pel seu president, Rafel Roig, a qui han traslladat noves mesures professionals pel que fa al Servei d’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV).


La preocupació màxima de la FEBT era començar la temporada amb vehicles de servei públic, com ara de transport escolar o mercaderies perilloses, aturats o sense passar la inspecció. En aquest sentit, el Consell els ha anunciat que obrirà els dissabtes per als professionals, amb l’objectiu d’alleugerir la llista d’espera d’aquí a l’inici de la temporada. Inicialment Palma I (Son Castelló) serà l’estació que obrirà per als transportistes, encara que després es podrien oferir altres estacions. Una qüestió que coordinarà la Federació en contacte permanent amb la Direcció Insular d’ITV.


Pel que fa a les inspeccions no periòdiques, per exemple taxis i vehicles agrícoles, el conseller Iván Sevillano els ha informat que el personal de les estacions ja ha fet les formacions corresponents i que s’amplia el nombre de treballadors d’aquest servei. Unes mesures que estaran en marxa i operatives de manera imminent.


La institució insular ha anunciat que a principis d’abril ja es podrà fer el pagament telemàtic, que permetrà abonar l’import al mateix temps que es concerta la cita i agilitzar així el procés de pagament per part de les empreses i la ciutadania. Sevillano ha assegurat que també es millorarà el sistema de pagament en metàl·lic, ja que es podrà abonar la taxa directament a les entitats bancàries, sense necessitat de passar primer per les estacions a recollir el document de liquidació corresponent.


Des de la Federació Empresarial Balear de Transports s’han mostrat satisfets amb aquestes mesures noves, que responen a les seves demandes, ja que suposen un pla de xoc de cara a la temporada propera. També han qualificat com un gran avanç la baixada de les taxes anunciada fa unes setmanes i que es preveu que entri en vigor al mateix temps que el nou sistema de pagament. Per als transports professionals la baixada és del 36%, tant per a taxis (vehicles dièsel) com per a camions o busos.