Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El pròxim dimarts es farà la prova de càrrega al pont de Lloseta

El pròxim dimarts es farà la prova de càrrega al pont de Lloseta

(23/09/2019)

Dimarts que ve, 24 de setembre, es farà la prova de càrrega al pont nou d’accés a Lloseta. Concretament, la nit del 24 i la matinada del 25 de setembre es tancarà l’autopista d’Inca (Ma-13), en ambdós sentits, entre l’enllaç de Consell i d’Inca (del km 16,5 al 25). De les 22 h a les 6.30 h del matí, els conductors que hi vulguin circular, tant en sentit Palma com en sentit Inca, hauran de fer-ho per l’antiga carretera d’Inca (Ma-13A). 

La prova de càrrega és un procediment habitual en les construccions de ponts, abans d’obrir la infraestructura al trànsit. Aquesta prova consisteix a situar damunt el pont 6 camions, amb 24 tones de terra cadascun, amb la finalitat d’assegurar la resistència de la infraestructura. 
 
El pont nou tendrà una amplada de 15 metres i 48 metres de longitud. Estarà format per 6 bigues, cada una de 24 metres de longitud i de 60 tones. L’obra està prevista que finalitzi dins el primer semestre de 2020.

El projecte 
L’objecte principal és crear un accés directe a la localitat de Lloseta des de l’autopista d’Inca (Ma-13) i evitar el trànsit que actualment es genera en el nucli urbà de Binissalem, fet que comporta una millora de temps i més comoditat per als habitants d’aquesta localitat.

Es construeix un enllaç a diferent nivell sobre la traça de l’Ma-13, amb un pas superior i rotondes a cada costat. La rotonda del costat nord s’ubica en la intersecció actual de les carreteres Ma-13A i Ma-2111.

 La rotonda del costat sud connecta amb una carretera local, que també permet l’accés més directe a Sencelles i evitar part del trànsit que circula pel nucli de la població.
S’eixampla i es millora el traçat de la carretera Ma-2111, que discorre a partir de la rotonda nord en direcció a Lloseta, fins abans d’arribar a l’encreuament amb la línia ferroviària dels SFM.

Es condiciona la traça de la carretera Ma-13A, entre el nucli urbà de Binissalem i la rotonda de la intersecció amb l’Ma-2111. 

Es construeix un passeig cívic pel marge sud de la traça de l’Ma-13A, que continua pel marge sud de l’Ma-2111 i permet la connexió del nucli urbà de Lloseta amb el nucli urbà de Binissalem.