Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El projecte de garantia juvenil “Es Murtar de Son Amer” ha permès millorar la zona forestal de la finca pública

El projecte de garantia juvenil “Es Murtar de Son Amer” ha permès millorar la zona forestal de la finca pública

(27/01/2017)

Empreses del sector s’han interessat per la feina dels joves participants en el projecte i ja hi han concertat entrevistes laborals

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha assistit avui a l’acte de cloenda del projecte de garantia juvenil “Es Murtar de Son Amer” que ha permès, durant un any, contractar a deu persones desocupades d’entre 18 i 29 anys. A l’acte, al també hi ha assistit el batle d’Escorca, Antoni Solivellas, i el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, s’ha fet entrega d’un diploma a tots els alumnes-treballadors i als professors que han participat.

 

Per altra banda, durant el matí els assistents han pogut veure en primera persona les feines duites a terme pels alumnes-treballadors a la zona d’Es Figueral i de S’Olivar on s’ha recuperat el tancament de reixeta de la paret de tanca, s’han posat barreres al portell de la pista de s’Ermita, al portell de la Ruta de Pedra en Sec, al portell d’Es Pintar i s’ha reparat el tancament de la carretera. També s’ha fet un desbrossament de manteniment a tota la zona.

 

La comitiva també s’ha desplaçat fins a la zona de Molí i Es Murtar, on s’han fet distints tipus d’actuacions com el desbrossament forestal, la reposició de fruiters, la instal·lació de reg als fruiters, les marjades on s'ha segat l'herba i altres feines petites dels voltants. També s’ha de destacar la feina duita a terme a la zona de l’hort de pujada cap al refugi.

 

A més del que s’ha pogut veure avui, els deu alumnes-treballadors han fet feines de repoblació d’espècies forestals com aranyoner, boix, espinaler, marfull, rotaboc i teix al bosc de s’Ermita i a les zones d’es Guix i el refugi. També s’han col·locat trampes a les localitzacions més sensibles per tal de controlar la plaga de barranyiquer. Unes trampes de tipologies diferents, elaborades pels mateixos alumnes i que seran serviran per contrastar tècniques i resultats.

 

Per altra banda, a la zona de s’Ermita s’han duit a terme tasques de desbrossament fins a la partió del Coll Pelat, de manteniment del camí i d’ordenació de la llenya i branques mortes. A la part del Camp d’es Poll s’han fet treballs de correcció hidrològica, manteniment de les síquies de drenatge i desbrossament de manteniment, també al torrent. Finalment, a la zona de sa marjada de ses Pereres Canaris s’han sanejat les pereres, s’han reposat les mortes, s’ha restaurat el tancament i s’ha instal·lat un nou tub de reg i un tub principal de conducció.

 

La consellera de Medi Ambient  ha destacat la importància que des de les institucions es potenciïn aquest tipus de projectes que permeten a persones en situació d’atur, formar-se tan pràctica com teòricament en un ofici. “Per això, seguirem fent feina per dur a terme més projectes d’aquest tipus que, a més, faciliten la incorporació dels alumnes-treballadors al món laboral”, ha assegurat Espeja.

 

De fet, una de les característiques del projecte és posar en contacte als alumnes-treballadors amb empreses del sector. “Esteim especialment satisfets perquè han estat ja moltes empreses que s’han interessat per la feina d’aquests joves i en qualcuns casos ja s’ha concertat entrevistes de feina”, ha explicat la consellera.

 

El Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca ha duit a terme el projecte de garantia juvenil «Es Murtar de Son Amer», amb la participació del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), i el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE) i del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

 

És un programa mixt de formació i ocupació, que va començar el 29 de gener de 2016 i que finalitza avui, adreçat a persones joves desocupades inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, amb l’objectiu de millorar-ne les competències professionals al mateix temps que participen en una obra d’interès general.

Els alumnes treballadors, a més d’una gran pràctica sobre el terreny, han assolit els certificats AGAR 0309 d’activitats auxiliars en conservació i millora de forests (nivell I complet), AGAX 0208 d’activitats auxiliars en agricultura (nivell I parcial) i altra formació complementària com alfabetització informàtica, sensibilització ambiental, inserció laboral i tècniques de recerca d’ocupació i foment i promoció del treball autònom.