Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El projecte Confia, de l'entitat Treball Solidari, guanya el Premi Consell de Mallorca a la Innovació Social 2016

El projecte Confia, de l'entitat Treball Solidari, guanya el Premi Consell de Mallorca a la Innovació Social 2016

(28/10/2016)

La campanya “Yo soy Rana”, de la Fundació Rana; l'entitat Ben Amics; Maties Bosch, i els projectes Koluté, de Càritas, i Tres Glops, de Tres Salut Mental, també han estat premiats

El Teatre Principal de Palma ha acollit avui l'acte de lliurament dels Premis Consell de Mallorca a la Innovació Social 2016, que en aquesta edició i en la categoria als projectes d’acció social ha recaigut en el projecte Confia, de l'entitat Treball Solidari. Els altres dos guardons d’aquesta categoria han estat pel projecte Koluté, de Càritas, i pel projecte Tres Glops, de Tres Salut Mental.

 

A més, el projecte “Yo soy Rana” de la Fundació Rana; l'entitat Ben Amics; Maties Bosch, i els projectes Koluté, de Càritas, i Tres Glops, de Tres Salut Mental, també han estat premiats.

 

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, juntament amb el vicepresident i conseller de Cultura Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, han presidit l'acte, que s'ha iniciat amb la intervenció del director insular de Persones amb Discapacitat i president del jurat, José Manuel Portalo.

 

Durant la seva intervenció, Portalo ha explicat el perquè del canvi de concepte d'aquests premis -que substitueixen els Premis Consell de Mallorca a la Solidaritat i l'Accessibilitat-, així com la tasca que s'ha dut a terme des del jurat per tal de valorar les 40 candidatures presentades.

 

Posteriorment ha tengut lloc el lliurament dels guardons a les trajectòries exemplars d'una entitat, el qual ha estat per a l'Associació Ben Amics, així com també d'una persona, que en aquest cas ha recaigut en Maties Bosch.

 

La consellera Margalida Puigserver ha posat de manifest que “des de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials volem estar al costat de les persones i, per tant, volem aportar les eines necessàries a la ciutadania per tal de, entre totes i tots, fer de Mallorca una illa millor”. Puigserver ha finalitzat la seva intervenció agraint la tasca que desenvolupen les entitats del tercer sector a la nostra illa.

 

“Des de l’IMAS apostam per les polítiques actives i efectives que promoguin iniciatives que impliquin a la ciutadania, que permetin generar idees novedoses, desenvolupant nous recursos o millorant aquells que ja funcionen per tal de donar una millor resposta a les noves demandes”, ha conclòs la consellera insular.

 

Puigserver ha estat l’encarregada de lliurar una menció especial en nom del Consell de Mallorca al matrimoni format per Marie Claude Lucie Coyne i Ian Adamson, per la seva tasca altruista que durant més de 30 anys han desenvolupat a la finca ‘La Paloma Blanca’, de Banyalbufar, en benefici dels menors desprotegits. A més, la parella ha decidit cedir al Consell de Mallorca l'esmentada finca amb l'objectiu de seguir-hi desenvolupant una tasca en favor de la protecció dels menors a través de l'IMAS.

 

L'encarregat de tancar l'acte de lliurament d'aquests guardons ha estat el vicepresident Francesc Miralles, en substitució del president Miquel Ensenyat. Miralles ha destacat que “el Consell té plenes competències en matèria de serveis socials a la nostra illa i treballam en àmbits molt sensibles, des de la protecció al menor fins a l’atenció a la gent gran”. El vicepresident ha finalitzat manifestat que “l’actual equip de govern del Consell apostam fermament pels serveis socials i pensam que són una aposta clara i decidida, i una demostració d’això en són els més de 155 milions d’euros amb els quals ha comptat enguany el Departament de Benestar i Drets Socials”.

 

Durant l’acte de lliurament dels premis ha tengut lloc una actuació del grup Trampa Teatre.