Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El programa esportiu per a la segona i tercera edat ‘Mou-te amb salut!’ finalitza la temporada amb més d’un miler de participants i es clausura a cala Gamba

El programa esportiu per a la segona i tercera edat ‘Mou-te amb salut!’ finalitza la temporada amb més d’un miler de participants i es clausura a cala Gamba

(15/06/2022)

Un total de 1.100 participants de 31 municipis i set llars de gent gran han gaudit d’activitats regulars i aquesta setmana s’han acollit a activitats extres a cala Gamba.

El programa Mou-te amb salut! del Consell de Mallorca finalitza la temporada 2022 amb un gran èxit de demanda i participació. Un total de 1.100 persones de la segona i tercera edat han practicat des de setembre de 2021 fins al maig de 2022 esport regular dos pics per setmana en xarxa amb els ajuntaments de Mallorca. Aquesta setmana quatre grups de diferents municipis, a més, han celebrat la clausura del programa amb un circuit guiat per la platja de Palma, concretament grups procedents d’Alcúdia, Montuïri, Pollença, Porreres i de la llar de l’IMAS Reina Sofia. Més d’un centenar de persones han fet una ruta guiada pes Carnatge, Can Pastilla, i han visitat l’Ecomuseu Marítim del Club Nàutic de Cala Gamba, on han conegut les diferents tipologies d’embarcacions tradicionals de Mallorca, i han fet una visita exterior pels trencadors de marès. 

El programa, iniciat el 2021, es basa en dos blocs d’activitat regular durant dues sessions esportives setmanals: sessions de prevenció cardiovascular i de tonificació, dividides en dos grups de segona i tercera edat, que comprenen dels 40 als 60 anys i dels 60 en endavant. Així, els participants poden practicar exercicis com estiraments, entrenaments suaus, exercicis de força i marxa nòrdica, en un programa confeccionat específicament per a la seva edat i capacitat. 

La demanda i inversió en el programa esportiu Mou-te amb salut! ha crescut respecte del 2020, quan es va fer la prova pilot, per la bona acollida que ha tengut per part d’usuaris i de regidories d’esports dels ajuntaments. Les localitats adherides al programa són Alcúdia, Algaida, Andratx, Ariany, Artà, Banyalbufar, Biniali, Búger, Bunyola, Campanet, Campos, Can Picafort, Capdepera, Consell, Esporles, Estellencs, Fornalutx, Llubí, Lloret de Vistalegre, Mancor de la Vall, Maria de la Salut, Montuïri, Muro, Palmanyola, Pollença, Puigpunyent, ses Salines, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Eugènia, Santa Margalida, Santa Maria del Camí, Santanyí, Selva, Sencelles, Sóller, Son Serra de Marina, Son Servera, Porreres i Vilafranca de Bonany. Pel que fa a les llars de l’IMAS i grups exteriors adherits al programa, participen en el programa les llars d’avinguda Argentina, Reina Sofia, Petra, Puigpunyent, Felanitx, Llucmajor, Manacor i el Grup Son Espases Cardíacs.

La directora insular d’Esports, Marga Portells, ha valorat positivament l’evolució i acollida del programa, que té per finalitat «generar una agenda esportiva regular per a adults d’entre 40 i 60 anys i per als de més de 60, i promocionar l’envelliment actiu». El programa Mou-te amb salut! es reforça amb el suport i l’assessorament tècnic continu del Servei de Medicina Esportiva del Consell de Mallorca, mitjançant consultes personals, a més de donar pautes per als entrenaments i fer recomanacions segons els factors de risc relacionats amb l’activitat física.