Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El programa «Fires i festes» arranca als municipis 

El programa «Fires i festes» arranca als municipis 

(28/05/2021)

L’Àrea d’Esports vol potenciar la pràctica d’exercici físic i el joc lúdic i esportiu, fent feina en xarxa amb tots els ajuntaments de l’illa per organitzar diades esportistes durant les celebracions populars

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular d’Esports, posa en marxa el programa d’activitats «Fires i festes», que ofereix a tots els municipis de l'illa la possibilitat de gaudir de jocs, activitats i esports variats amb motiu de dates assenyalades en el calendari pel seu caràcter festiu. Actualment, 8 pobles ja tenen programades 14 activitats durant els mesos de maig i juny, que es desenvoluparan amb les mesures sanitàries pertinents i estaran subjectes a la normativa vigent per fer front a la covid-19. 

«Fires i festes» conté un conjunt d’activitats esportives i recreatives que tenen per objectiu donar eines als ajuntaments per facilitar l’accés a la pràctica esportiva de la població, i així contribuir al desenvolupament físic i social, així com donar suport als nuclis de població de tots els pobles de Mallorca mitjançant activitats extres.

Aquest programa inclou jocs populars i tradicionals, multiaventura, psicomotricitat per als més petits, esports individuals i col·lectius, i jocs d’aigua. A aquestes modalitats, enguany s’hi afegeixen dos blocs nous: esports alternatius i jocs internacionals. Si fins ara s’oferien esports com l’atletisme, els circuits adaptats, el tennis taula o la petanca, s’obren altres alternatius com el tchoukball, el kinbol, el pinfuvote i l’ultimate. Es tracta de modalitats diferents a les convencionals i populars, moltes de les quals sorgeixen en l’àmbit educatiu per la necessitat de crear noves activitats físiques. Aquests esports es caracteritzen perquè prioritzen la cooperació, la diversió i la motivació dels participants.

D’altra banda, i entre els internacionals, s’estrenen golf, beisbol, lacrosse i dodgeball.
Es preveu que el programa arribi durant la primavera i l’estiu de 2021 a més de 10.000 infants i joves, mitjançant activitats desenvolupades amb tots els ajuntaments i altres entitats esportives, en espais oberts exteriors i emmarcades en celebracions puntuals o festes populars. Actualment, poblacions com Búger, Manacor, Palmanyola o Sencelles, ja han tancat activitats dins el calendari festiu d’estiu local.


Enllaç amb tota la informació: https://esports.conselldemallorca.cat/-/fires-i-festes