Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Principal ofereix una programació diversa, de qualitat i amb criteris de teatre públic

El Principal ofereix una programació diversa, de qualitat i amb criteris de teatre públic

(28/07/2021)

Seguint una línia dedicada al projecte educatiu i a la cerca de nous públics

El Teatre Principal ha presentat avui la nova programació corresponent al període setembre de 2021 a gener de 2022, una programació que vol consolidar la històrica sala de Palma en el punt de trobada de les arts escèniques mallorquines.

La programació ha estat presentada per la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i el director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà. A la presentació, tant Busquets com Cerdà, han destacat la política de produccions i coproduccions pròpies amb les companyies illenques, que permetrà que entre setembre i gener s’estrenin vuit nous títols; la col·laboració amb els teatres municipals mallorquins, tant per fer residències artístiques com per col·laborar amb la programació; continuar fent feina amb festivals consolidats com Alternatilla, ACA, Evolution Film...; i retornar a la normalitat amb la 36 Temporada d’Òpera, que l’octubre presentarà el primer títol, L’elisir d’amore, una proposta signada per José Martret en una producció pròpia del Principal que ja va ser molt celebrada el 2019.

Cerdà també ha destacat la consolidació del projecte educatiu del Teatre Principal, un projecte amb diferents línies de feina (Tutories teatrals, visites guiades, nous públics...) que es desplega amb col·laboració amb la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears.

Espectacles innovadors

En aquest sentit, s’ha fet un esforç en crear una programació que arribi a tots els públics i amb espectacles innovadors que arribin a nous públics, a aquells espectadors que no tenen el teatre com una opció habitual entre els seus hàbits culturals.

La programació de la nova temporada del Teatre Principal començarà el 17 de setembre amb Souvenir, una coproducció teatral del Principal amb la companyia Souvenir d’espectacles. A més d’aquesta coproducció, en el gènere teatral entre el  setembre i el gener el Teatre Principal estrenarà també aquestes Primavera de bèsties, el 15, 16 i 17 d’octubre; Descripció d’un paisatge, de Benet i Jornet, en coproducció amb la Sala Beckett, 6 i 7 de novembre; La darrera opció, coproducció amb Clara Ingold, el 17, 18 i 19 de desembre; i El fingidor, amb Pep Tosar, el 28 i 29 de gener.

En teatre, cal destacar també La casa de los espíritus (25 de setembre), Filumena Marturano (1 d’octubre), L’oncle Vània (29 d’octubre), Canto jo i la muntanya balla (30 d’octubre), Alguns dies d’ahir (14 de novembre), el teatre musical d’Ocaña, reina de las Ramblas (26 i 27 de novembre) o l’espectacle de circ Save the temazo (30 de desembre).

En dansa, podrem veure les coproduccions La contínua amb Mariantònia Oliver (19, 20 i 21 de novembre) i Highlands de Malpelo (5 de desembre), a més de It’s Wrap de La intrusa (11 de desembre) i Le quattro stagioni de Laura Girotto(30 de gener).

En quant a concerts, destaquen els de Pillows Queen (28 de setembre), Xanguito (12 de novembre), Dervish (20 de novembre), Roberto Fonseca (6 de desembre) o Cabot (4 de gener).

Com a espectacle familiar, el 28 de desembre es posarà en escena La màquina gramòptica universal, de Marino e Marini.

El Teatre Principal també acollirà les gales inaugurals de dos festival de cinema: la Mostra de Cinema de Muntanya (23 d’octubre) i Evolution Film Festival (27 d’octubre).

Principal a la carta

Aquesta nova temporada, el Principal disposarà de la seva pròpia plataforma de continguts digitals anomenada Principal a la carta. En aquesta plataforma, s’hi podran veure les produccions coproduccions pròpies, un temps després de ser estrenades, així com altres continguts escènics en format digital.

Per tot plegat, el Teatre Principal ha preparat dues modalitats d’abonament: el general que suposa un 25% de descompte a partir de cinc o més espectacles; i el de parella, també un 25% de descompte per la compra de dues entrades a partir de 3 espectacles. Tots els abonaments, a més, disposaran de forma gratuïta de la subscripció anual a la plataforma Principal a la carta, que s’activarà a partir d’octubre.

Podeu recuperar la roda de premsa al següent enllaç: 

https://bit.ly/Rdptemp21_22