Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El pressupost de Territori del 2022 incrementa prop d’un milió i arriba als 10,3 milions d’euros

El pressupost de Territori del 2022 incrementa prop d’un milió i arriba als 10,3 milions d’euros

(11/11/2021)

La llei Serra, la modificació del Pla Territorial i la continuïtat de l’impuls dels projectes del desè aniversari de la distinció Unesco, entre els objectius principals del Departament

El pressupost de Departament de Territori de l’any 2022 passa de 9,4 milions del 2021 als 10,3 milions d’euros previstos per l’any que ve. Entre les fites més importants del pròxim any hi ha l’aprovació de les modificacions del Pla Territorial Insular número 3, que afecta només el sòl urbà, l'urbanitzable i el sòl de creixement urbà i la modificació el número 4, que regula la implantació de les energies renovables amb el mínim impacte territorial i paisatgístic. Altres objectius del 2022 són els planejaments urbanístics d’Ariany, Selva, Maria, Estellencs i Lloret. L’àrea d’Urbanisme experimenta un augment de més de mig milió d’euros, així passa de 3.047.726 a 3.635.439 euros.

D’altra banda, se continuarà fent feina per aprovar la Llei Serra, aprofitant el intens i extens procés participatiu que inclou també els 20 municipis que en formen part d’aquest territori. Es preveu que s’aprovi al llarg del 2022 perquè Mallorca disposi d’una llei per preservar tots els valors que fan que la Unesco l'hagi distingit com a Patrimoni de la Humanitat i també per garantir el seu futur. El pressupost del Consorci Serra de Tramuntana ascendeix a 1.840.000, una xifra 40.000 euros superior a la del 2021. Cal remarcar que l’any passat el pressupost del Consorci va incrementar un 25% en relació amb el del 2020, amb motiu de la celebració del desè aniversari de la distinció de la Unesco. “Seguim absolutament compromesos amb la serra de Tramuntana i volem aprofitar tota la feina feta durant aquest any per reforçar i avançar en la seva protecció. Mantindrem les activitats que s’han posat en marxa i que visibilitzen els valors que la distingeixen com a Patrimoni Mundial», ha asssenyalat la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías. Durant l’any que ve continuaran les ‘Rutes culturals guiades’, les ‘Visites a possessions emblemàtiques’, les ‘Conferències de paisatges culturals’ i els ‘Recorreguts gastronòmics’. Al mateix temps, es mantenen aquelles activitats que es venen desenvolupant des de fa anys com són les curses, visites escolars culturals, treballs entorn l’Aprenentatge Servei i els patrocinis d’activitats que afavoreixin la visibilitat dels valors que ens distingeixen com a Patrimoni Mundial.

Garcías també ha destacat que a l’any 2022 es desenvoluparà el primer projecte estratègic de recuperació agrària a la Tramuntana, concretament a Banyalbufar i Estellencs que està basat en l’economia circular, i que també es posarà en marxa el distintiu Serra que va en el mateix sentit. Al mateix temps  augmenten les subvencions ordinàries de 2021 que dona resposta el gran augment de la demanda registrat enguany. Així s’incrementa en 50.000 € la partida de les subvencions destinada a la recuperació d’elements etnològics destinada als ajuntaments i augmenta 150.000 € la partida de les subvencions destinades a particulars.

El pressupost de l'Agència de Defensa del Territori de 2022 ascendeix a 2.618.000 euros. Una xifra similar a la de l'any anterior, cosa que permetrà continuar amb la feina d'aquest organisme autònom del Consell de Mallorca que té com a finalitat exercir, dins l'àmbit de l'illa de Mallorca, les competències insulars en matèria de protecció de la legalitat urbanística i les competències municipals en aquesta matèria que li cedeixin els ajuntaments, mitjançant els corresponents convenis de delegació.