Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El president Miquel Ensenyat es reuneix amb l’Alianza Paisajes Culturales

El president Miquel Ensenyat es reuneix amb l’Alianza Paisajes Culturales

(11/07/2016)

El president del Consell de Mallorca i la consellera de Departament de Territori i Infraestructures Mercedes Garrido s’han reunit amb representants dels ajuntaments d’Aranjuez i d’Eivissa, pertanyents a l’Alianza.

El president del Consell de Mallorca Miquel Ensenyat i la consellera del Departament de Territori i Infraestructures Mercedes Garrido s’han reunit amb l’Alianza de Paisajes Culturales. Aquesta és una entitat que reuneix indrets declarats Patrimoni Mundial de la Humanitat per part de la UNESCO en la categoria de paisatges cultures. El seu principal objectiu és, segons declara la mateixa Alianza, “incrementar el valor afegit dels recursos culturals dels indrets declarats Patrimoni de la Humanitat  i contribuir a la consolidació de la pau en el món”.

 

Concretament, han participat a l’audiència la batlessa d’Aranjuez (Madrid) i presidenta d’Alianza Paisajes Culturales Cristina Moreno, la directora d’Aranjuez Patrimoni Maria del Pozo i José Juan Tur Cardona, regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa. Tant Aranjuez com Eivissa són Patrimoni de la Humanitat en la categoria de paisatge cultural i també participen de l’Alianza. També ha participat a la trobada director insular de Territori i Paisatge Miquel Vadell.

 

La reunió ha tractat de la col·laboració entre el Consorci de la Serra de Tramuntana i Alianza Paisajes Culturales. Cal recordar, que la serralada mallorquina entrà en aquesta entitat l’any 2013. També ha estat objecte de la trobada la valoració del cinquè aniversari de la declaració de la Serra com a Patrimoni de la Humanitat.