Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El president i la corporació del Consell de Mallorca porten a terme l'ofrena a la tomba del rei Jaume II

El president i la corporació del Consell de Mallorca porten a terme l'ofrena a la tomba del rei Jaume II

(11/09/2016)

A més de l'acte d'entrega de rams al sobirà del Regne de Mallorca, també ha tengut lloc un concert amb la participació dels Blavets de Lluc i el Ball dels Gegants del Consell de Mallorca.

El president Miquel Ensenyat ha encapçalat la corporació del Consell de Mallorca que ha portat a terme l'ofrena a la tomba del rei Jaume II, a la catedral, en motiu de la Diada de Mallorca. Xeremiers, gegants i macers han acompanyat la comitiva des de l'edifici del Consell, situat a Palau Reial, fins a la Seu de Mallorca.

 

Un cop entrats per la porta del Mirador, el president ha saludat les autoritats civils, eclesiàstiques i militars. Posteriorment, ha tengut lloc l'ofrena a la tomba del rei Jaume II de Mallorca situada a la capella de la Trinitat encapçalada pel president Miquel Ensenyat i els vicepresidents Francesc Miralles i Jesús Jurado. També han portat terme l'ofrena representants del Govern de les Illes Balears, el Parlament de les Illes, de la Universitat de les Illes Balears i dels grups polítics de Ciutadans-Partido de la Ciutadanía, El Pi-Proposta de les Illes, Partit Popular, Partit Socialista de les Illes Balears-PSOE i MÉS per Mallorca. Així mateix, també han participat a l'acte les entitats la Reial Acadèmia  Mallorquina d'Estudis Històrics, Geneològics i Herlàldics: Fundació Patronat Obrer de Sant Josep; Federació d'Associacions de la Tercera Edat de la Part Forana; Associació de Persones Majors de San Antonio de la Playa; l'Associació Balear de Parkinson; l'Associació de Gent Gran des Llombards; l'Associació de Gent Gran d'Inca; ADAA; l'Associació Cultural Bany-al-Bahar; la Casa Regional de Andalucía en Baleares; el Cercle Mallorquí de Negocis; els Amics de la Tercera Edat des Vivero; l'Associació de Gent Gran de Cala d'Or; l'Asociación de Vecinos de Cala Blava, l'Associació de Can Pastilla i l'Associació de Persones Majors d'Alcúdia.

 

Després ha tengut lloc un concert de l'Escolania dels Blavets de Lluc i de l'Escolania de la Catedral de Santiago de Compostela. El recital ha acabat amb la interpretació de La Balanguera, himne de Mallorca. 

 

Per acabar els actes, les autoritats i el públic congregat han vist el ball dels Gegants del Consell de Mallorca davant la seu de Palau Reial.