Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El president del Consell es reuneix amb el rector de la UIB, Llorenç Huguet

El president del Consell es reuneix amb el rector de la UIB, Llorenç Huguet

(04/09/2015)

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, s’ha reunit aquest matí amb el rector de la Universitat de les Illes Balears i amb els vicerectors de Projecció Social i Universitat Oberta, Joana Maria Seguí, i d’Economia i Infraestructures, David Pons


La trobada s’havia plantejat com una primera presa de contacte entre les dues institucions. «Ens sorprèn la possibilitat de col·laboracions que s’han posat sobre la taula», ha explicat Huguet al sortir de la reunió.

Per la seva banda, Ensenyat, ha destacat que «Aquest encontre està marcat per un especial interès que tenim en col·laborar amb una institució de referència com és la universitat, ja que les competències que tenim sobre serveis socials, medi ambient, patrimoni i residus, entre altres».

El president del Consell li ha traslladat a Huguet una reflexió sobre la necessitat de reformular la càtedra Ramon Llull tenint a la Real com a centre. El filòsof mallorquí va llegar, en el seu testament, part de la seva biblioteca al monestir, lloc on va escriure algunes de les seves obres més importants. La idea d'Ensenyat seria fer un espai unificat de recerca i promoció de la figura i el pensament de Llull.

“Seria el millor homenatge i la millor de les activitats que podríem fer per commemorar els 700 anys de la seva mort. Friburg és un dels centres lul·lians més important en l'àmbit mundial. És necessari l'intercanvi entre universitats medievalistes amb la nostra i amb els col·lectius i persones que treballen el pensament de Llull”, va explicar el president Ensenyat

El president del Consell també ha recordat que aquest any se li concedirà el títol de Filla Adoptiva, a títol pòstum, a l’exrectora de la UIB, Montserrat Casas. Catalana de naixement, va desenvolupar tota la seva labor docent a l’illa.