Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El president del Consell de Mallorca presenta el portal de Transparència de la institució al director de l’Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció, Jaume Far.

El president del Consell de Mallorca presenta el portal de Transparència de la institució al director de l’Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció, Jaume Far.

(13/04/2018)

La institució vol augmentar el nivell de transparència, vol anar més enllà del que la llei preveu i vol ser pionera en aquest camp en tot el territori de l’Estat

 El President del Consell de Mallorca ha rebut en audiència a Jaume Far, director de l’oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció. A la reunió també hi han acudit el vicepresident i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado i el conseller d'Economia, Cosme Bonet. Es tracta del primer encontre des de la creació d’aquest òrgan per part del govern de les Illes Balears. Durant la visista d ecarire institucional, Miquel Ensenyat ha aprofitat per presentar les mesures implantades pel Consell per millorar la transparencia. De fet, fa només unes setmanes,  el Consell de Mallorca ha incorporat novetats al Portal de Transparència, entre les quals hi ha el Pla Anual Normatiu 2018, l’anunci d’informació prèvia del Pla Anual de Contractació 2018 i les bestretes de caixa fixa i els contractes menors.

Seguint la línia de feina del Pla Normatiu de l’any 2017, el Consell ha publicat la previsió per al 2018, que inclou 36 normes entre les quals hi ha acords, reglaments i ordenances. En destaquen el reglament de processos participatius; la zonificació provisional de la pràctica del lloguer turístic; el Pla director sectorial dels residus no perillosos i el Pla especial d’ordenació i protecció de la ruta de pedra en sec.

D’aquesta manera, la institució vol augmentar el nivell de transparència, vol anar més enllà del que la llei preveu i vol ser pionera en aquest camp en tot el territori de l’Estat. Actualment s’hi inclouen les dades dels departaments del Consell i aviat s’hi afegiran les dels organismes autònoms, començant per l’IMAS.

A la reunió també hi han acudit el vicepresident i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado i el conseller d'Economia, Cosme Bonet.