Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, es reuneix amb representants d'associacions i federacions empresarials

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, es reuneix amb representants d'associacions i federacions empresarials

(28/07/2015)

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, s’ha reunit avui dematí amb diferents associacions empresarials que agrupen petits, mitjans i grans empresaris. Han acompanyat el president el conseller d'Hisenda, Cosme Bonet, i la consellera de Territori, Mercedes Garrido.

La primera de les audiències, programada a les 10 del matí, ha estat amb representants de PIMEM, federació que agrupa la petita i mitjana empresa de Mallorca. Nascuda l'any 1977, fa gairebé 40 anys que vetla pels interessos dels empresaris mallorquins i representa un nombre ingent de sectors i professionals. Actualment, la federació agrupa més de setanta associacions segons la seva pertinença a determinat sector, com el de comerç, la restauració o el transport. Antoni Más, president de PIMEM, ha arribat acompanyat de diversos membres de la junta directiva, com la vicepresidenta, Maria Oliva, o el president de PIMEM comerç, Toni Sampol.

Després d'aquesta trobada, el president ha rebut en audiència PIMECO i AFEDECO. Les dues patronals, presidides per Bernat Coll i Pau Bellinfante, respectivament, representen una part important del petit i mitjà comerç de Mallorca davant dels sindicats i les institucions. A més, són les representants de l'illa en la Confederació Balear de Comerç. «És una primera presa de contacte amb la institució. Li plantejarem al president temes relatius al pla director sectorial de equipaments comercials », han explicat Bellinfante i Coll.

 El president i els consellers han tancat la ronda de reunions amb el sector empresarial amb la CAEB, la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears. D'àmbit autonòmic, està estructurada per sectors on destaquen alguns que estan molt relacionats amb les competències del Consell. A la reunió amb el president hi han assistit la presidenta de la CAEB, Carmen Planas, el vicepresident, Francisco Martorell i el gerent, Sergio Beltrán, entre altres membres de la junta directiva com Eduardo López i Rafael Roig, de construccions i transports respectivament. En aquests dos últims, el Consell hi té moltes competències.

“Volem establir un diàleg entre l'organització i el Consell, ja que tenim un interès molt clar pels transports i pel futur del sector turístic” han explicat des de CAEB.

El president del Consell s’ha mostrat molt interessat en aquest tipus de trobades de caràcter informal, que permeten una presa de contacte amb sectors estratègics de la nostra economia com el comerç i el teixit empresarial. «Hem de reunir-nos i escoltar molt. Entre tots hem de cercar solucions als problemes i fer-ho de la millor manera possible», ha explicat Miquel Ensenyat.