Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El ple del Consell de Mallorca aprova la modificació inicial del ROC

El ple del Consell de Mallorca aprova la modificació inicial del ROC

(12/04/2018)

Aquesta modificació, impulsada pel departament de Participació Ciutadana i Presidència, comportarà d'inclusió d'un capítol de participació ciutadana on es regularan les diverses formes que té la ciutadania per participar i com es durà a terme la promoció d'aquesta per part de la institució. En segon lloc, comportarà una millora agilitzant i dinamitzant el funcionament de la institució en les comissions, i debats als plens.

Una passa per tal de crear una institució més moderna, transparent, participativa, àgil i eficient en benefici de la ciutadania de Mallorca; que comporta una millora de la qualitat democràtica al Consell mitjançant la modificació del Reglament Orgànic del Consell (ROC).

Aquesta proposta ve d'una tasca de consens entre els grups polítics del Consell per modernitzar el funcionament de la institució que ha durat mesos.
Entre les modificacions hi trobem l'agilització del funcionament de la comissió de patrimoni i del funcionament de l'àrea d'artesania, la modernització de les actes dels plens a videoactes; mesures per agilitzar i dinamitzar el debat de control al govern als plens, amb millores en la gestió de les preguntes i mocions; ampliació del paper de control de l'acció de govern a la comissió informativa i la inclusió de principis generals i normes relatives a la participació ciutadana.