Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Ple aprova inicialment una davallada de la tarifa general de residus de 64 cèntims

El Ple aprova inicialment una davallada de la tarifa general de residus de 64 cèntims

(22/12/2017)

Durant la sessió plenària també s’han aprovat la tarifa de residus càrnics (DOA) i la de llots de les depuradores

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui, de manera inicial, les tres tarifes de tractament de residus que es gestionen des del Departament de Medi Ambient. Per una banda, la tarifa general per a 2018 davalla 64 cèntims, respecte a la d’enguany. Per tant, els ajuntament de Mallorca hauran de pagar 126,20 euros/tona per el tractament dels seus residus urbans. Una davallada que podran repercutir directament en la tarifa que paguen els ciutadans o en millores del tractament de residus municipal. La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha recordat que “aquesta davallada s’afegueix a la que ja varem aconseguir l’any passat de 4,5 euros/tona. Una fita a la que s’ha arribat sense haver de importar residus de fora de l’illa i convertint a Mallorca en el femer d’Europa”.

                                                   

La consellera ha explicar que aquests bons resultats s’han aconseguit, entre d’altres coses, gràcies al superàvit aconseguit en la revisió del període tarifari anterior, gràcies a la previsió prudent i ajustada que s’ha fet des de la direcció insular de Residus. S’ha de tenir en compte que la tarifa és una previsió que inclou de juny de 2017 a maig de 2018.

 

Per altra banda, s’ha aprovat la tarifa de residus càrnics (DOA) que també ha experimentat una davallada, en aquest cas d’11 euros i passa de 39,64 a 27,82 euros/tona. Aquesta davallada històrica afectarà de manera positiva al sector agrari, que és que qui la paga.

 

Finalment, s’ha aprovar la tarifa de llots que és la única que ha experimentat un increment, passant de 81,94 euros a 91,59 euros tona.