Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El nou Pla Especial del GR 221 amplia el seu itinerari en 64 quilòmetres

El nou Pla Especial del GR 221 amplia el seu itinerari en 64 quilòmetres

(11/04/2019)

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui inicialment la modificació del Pla Especial de la Ruta de Pedra en Sec. Una modificació que permetrà connectar la ruta amb diferents municipis que ho han sol·licitat com Palma, Santa Maria del Camí i Lloseta. Però també, altres ajuntaments que ja formen part de la ruta com Puigpunyent, Calvià, Esporles i Bunyola, han demanat ampliar el nombre de trams connectats.

 

D’aquesta manera l’itinerari de la Ruta de Pedra en sec passa de 299,56 km a 364,2 km, i deixa de ser lineal (d’Andratx a Pollença) per incorporar diferents ramals per connectar municipis del Raiguer i Palma. Aquesta ampliació també facilitarà l’arribada a la ruta a través del transport públic, una demanda històrica dels senderistes.

 

Per altra banda, es milloren els traçats per a garantir la seguretat, viabilitat i l’interès patrimonial i paisatgístic del recorregut. Els canvis efectuats també s’adapten a la normativa sobrevinguda com la Llei de Camins Públics i Rutes senderistes de Mallorca i Menorca.

 

El nou pla especial preveu, a més, la localització dels refugis necessaris per a cobrir la totalitat de la ruta: se n’obriran de nous a Esporles i Formentor, així com els ja previstos de Raixa i Galatzó.