Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Museu Marítim de Mallorca acollirà una visita formativa de representants de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana

El Museu Marítim de Mallorca acollirà una visita formativa de representants de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana

(29/11/2022)

16 representants dels museus que formen part de la xarxa participen en aquesta jornada de treball i d’intercanvi

El Museu Marítim de Mallorca rebrà demà, en una jornada de formació, 16 representants dels museus que formen part de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana. Aquesta jornada, que durarà del dimecres 30 al dijous 1 de desembre, comptarà amb la visita a diferents llocs vinculats a la recuperació del patrimoni marítim, com el Taller de Mestres d’Aixa del Consell, així com a diferents espais de l’illa que són exemples a seguir en el camp de la museologia.

Durant aquesta trobada, les persones assistents veuran els diferents processos de treball, les diverses tècniques de conservació i les dinàmiques de feina, entre d’altres. A més, l’objectiu és conèixer el present i el futur del Museu Marítim de Mallorca, així com les seus que gestiona a Palma i a Sóller. «Aprofitam que som un nou membre de la xarxa per donar a conèixer el projecte que estam desenvolupant a Mallorca. Aquest és un projecte participatiu, així que visitarem altres espais que també tenguin aquesta característica, com són el Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca o el Museu d’Història de Manacor.», ha explicat el director del Museu Marítim de Mallorca, Albert Forés Gómez.

Entre les activitats programades destaquen les visites al vaixell La Balear o al Taller de Mestres d’Aixa, que pertanyen al Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca. També es duran a terme visites culturals a llocs emblemàtics de l’illa, a part dels comentats per Forés, com la Seu, el Consolat de Mar i la Llotja, el Club Nàutic de Cala Gamba. Tot són espais vinculats d’alguna manera amb la mar.

La vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, donarà demà la benvinguda als directors i directores dels museus pertanyents a la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana en qualitat de presidenta del Consorci Museu Marítim de Mallorca.

El Museu Marítim de Mallorca forma part de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana des de l’any 2020, juntament amb 16 museus més. Es tracta d’una xarxa de treball, de suport mutu i col·laboració per treballar en favor del patrimoni marítim. Entre les jornades de feina que s’organitzen també hi ha sortides formatives com aquesta per conèixer altres museus i espais patrimonials, i per intercanviar coneixements i projectes.