Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Museu de Mallorca obre les portes al moble mallorquí dels segles XIII-XVI i a la vida quotidiana de la qual formaven part

El Museu de Mallorca obre les portes al moble mallorquí dels segles XIII-XVI i a la vida quotidiana de la qual formaven part

(20/05/2019)

L’exposició, organitzada des del Servei de Patrimoni del Consell de Mallorca, acull peces del mobiliari mallorquí des de 1229 fins al segle XVI. Entre el mobiliari exposat hi ha pintes procedents de l’Almudaina, banderes brodades de la parròquia de Pollença, mostres d’enteixinat de la Seu i un armari conventual de Santa Clara. Els mobles es distribueixen per les diferents sales del Museu de Mallorca relacionats amb les obres que formen part de la seva exposició permanent i també inclou, a la planta baixa, la recreació de la sala d’una casa de certa posició social de l’època amb mobiliari procedent del Bisbat i de col·leccions particulars.

La mostra se centra en peces representatives del període gòtic a Mallorca. Un període que ha estat estudiat de forma puntual però sobre el qual manca una visió global, a la qual vol contribuir aquesta mostra, que incorpora peces inèdites, que mai han sortit dels seus espais conventuals de clausura així com d’espais particulars.

El Museu de Mallorca recupera, deu anys després, l’esperit de l'exposició que el Consell va dedicar al moble a Mallorca l’any 2009, com a referent mundial donada la seva excepcionalitat i idiosincràsia pròpia, fruit de la confluència de diferents influències en l’àmbit europeu així com per la qualitat del treball dels artistes mallorquins.

L'exposició fa èmfasi no tan sols en el patrimoni moble d’aquella època sinó també en el patrimoni immaterial del qual formen part, de la vida quotidiana que es desenvolupava al seu voltant en aquella època històrica. L’objectiu és acostar el patrimoni mobiliari a la ciutadania per ajudar a entendre com es vivia a Mallorca en aquell període; despertar l’interès pel seu estudi; mostrar objectes medievals desconeguts per al gran públic que formen part de col·leccions particulars i acostar el Museu de Mallorca al públic.

“El moble a Mallorca. Gòtic, segles XIII -XVI. Vida quotidiana” es podrà visitar al Museu de Mallorca fins al 21 de juliol.

¿¿¿¿¿¿¿