Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere «El millor vehicle ets tu»: el Departament de Mobilitat i Infraestructures s’adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat

«El millor vehicle ets tu»: el Departament de Mobilitat i Infraestructures s’adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat

(14/09/2021)

Se celebrarà del 16 al 22 de setembre amb diferents actes, amb l’objectiu de fomentar hàbits de mobilitat sostenibles

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca s’adhereix a la campanya de la Setmana Europea de la Mobilitat 2021 (SEM21) que se celebra entre el 16 i el 22 de setembre amb el lema «El millor vehicle ets tu».

Aquesta iniciativa d’àmbit europeu té com a temes principals: la salut física i mental, els efectes negatius de la contaminació atmosfèrica i acústica, i la importància de recuperar la confiança en el transport públic.

Es poden adherir en aquest projecte totes les institucions (ajuntaments, governs autonòmics, consells, etc.) dels països membres. El lema per al 2021 és «Per la teva salut, mou-te de forma sostenible». 

Ivan Sevillano, conseller de Mobilitat i Infraestructures, ressalta que «un any més celebram la Setmana Europea de la Mobilitat; encara que hem de dir que les polítiques de mobilitat sostenible les desenvolupam en el departament cada setmana de l’any». Afegeix que, no obstant això, en aquesta edició «estam ben d’enhorabona per dos motius: recollim el premi que ens ha atorgat el Ministeri per les nostres bones pràctiques en la matèria i presentam els primers quatre vehicles elèctrics del departament, l’inici del nostre objectiu a mitjà i llarg termini d’anar substituint tota la flota.»

«Com resa el lema de la campanya “el millor vehicle ets tu” i, per això, volem convidar tota la ciutadania a sumar-se a participar en totes les activitats que hem preparat per a aquesta setmana», conclou Sevillano.

La Setmana Europea de la Mobilitat promoguda pel Consell de Mallorca s’ha adaptat a la situació sanitària, com ja va fer l’any passat. La institució insular proposarà diferents activitats, com  la 2a Mobicursa, que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre, una oportunitat perquè els participants deixin el cotxe i optin per alternatives més sostenibles en els seus desplaçaments diaris. Per poder participar-hi s’han d’inscriure en l’aplicació Elitechip o directament a través de l’enllaç: https://www.elitechip.net/.

El dijous 16 el Departament de Mobilitat i Infraestructures presentarà els quatre vehicles cent per cent elèctrics que entren a formar part de la seva flota, i que substitueixen els antics i més contaminats de benzina. Des del Departament també es recollirà el Premi Setmana Espanyola de la Mobilitat  Sostenible, que li va atorgar l’any passat el Ministeri per a la Transició Ecològica. El divendres 17 de setembre es farà el Park(ing) Day a l’aparcament de la Llar de la Infància (c/ del General Riera,113). 

En el nostre compte de Twitter, @carreteresdeMca, es publicaran cada dia consells sobre mobilitat sostenible i durant tota la SM21, des de les 21 h fins a les 3 h, s’il·luminarà de color de rosa salmó la façana de l’edifici de la Llar de la Infància.