Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El jaciment de Can Roig Nou i Son Maiol, a punt per ser investigat

El jaciment de Can Roig Nou i Son Maiol, a punt per ser investigat

(29/09/2021)

Gràcies a una subvenció de la Direcció Insular de Patrimoni s’ha pogut netejar de vegetació la zona per arribar a veure les restes arqueològiques.

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, visiten el jaciment arqueològic de Can Roig Nou i Son Maiol, a Felanitx, acompanyades de l’equip que fa feina en el projecte de conservació d’aquest conjunt patrimonial, encapçalat per Bartomeu Salvà, i també pel batle de Felanitx, Jaume Monserrat.

Segons ha explicat Busquets, es tracta d’una visita de seguiment a les campanyes que reben subvencions del Consell per també agrair-los la seva feina de conservació, investigació i difusió del nostre patrimoni. En aquest sentit, la vicepresidenta també ha agraït la col•laboració de l’Ajuntament de Felanitx i de la propietat de la finca on es troba el jaciment.

Segons han explicat, a Can Roig Nou i el conjunt d’estructures que formen Son Maiol havien proliferat múltiples plantes superiors que feien molt difícil poder determinar amb exactitud quines altres problemàtiques es podien presentar. Ara ja s’ha eliminat la vegetació i es podrà realitzar un examen organolèptic complet i determinar l’estat de conservació real del jaciment. Així mateix, s’han llevat les pedres que no formen part del jaciment.