Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El funcionament correcte del mesurament de les emissions serà obligatori per passar la ITV, a partir de dilluns

El funcionament correcte del mesurament de les emissions serà obligatori per passar la ITV, a partir de dilluns

(07/09/2018)

La mesura nova afecta alguns vehicles matriculats fa uns 5 anys, si bé es recomana consultar-ho amb el fabricant del vehicle.

El funcionament correcte del mesurament de les emissions serà obligatori per a alguns vehicles a partir de dilluns, en aplicació del Manual de procediment d’inspecció d’estacions d’ITV, versió 7.3.2.
Gràcies a la lectura de la centraleta del vehicle, que es pot controlar a través de la connexió al sistema de diagnòstic de bord (OBD, On Board Diagnostic), els inspectors comprovaran si la centraleta està en bon estat i si s’efectua el mesuratge dels contaminants.
El Manual de procediment té fixats els defectes que es poden donar durant aquesta comprovació prèvia amb l’OBD, això suposa que, si s’encén algun dels pilots del sistema de diagnòstic, no es pot prosseguir amb la inspecció. Ara bé, si tot funciona correctament es comprovarà l’emissió de gasos amb la sonda al tub d’escapament.
Amb aquesta nova comprovació, el temps d’inspecció incrementarà lleugerament, ja que cada vehicle té el punt de connexió a la centraleta en un lloc diferent i, sovint, cal desmuntar fins i tot alguna tapa.
A quins vehicles afecta?
La nova mesura afecta alguns vehicles matriculats fa uns 5 anys, amb motors gasolina i dièsel de categoria Euro 5 o superior. L’obligació d’haver de passar aquest control previ depèn del vehicle, del fabricant i de la data de matriculació. Per això, es recomana consultar la fitxa tècnica del vehicle o posar-se en contacte amb el fabricant.