Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El festival Maremagnum transformarà el pati de la Misericòrdia en un fòrum romà

El festival Maremagnum transformarà el pati de la Misericòrdia en un fòrum romà

(05/04/2016)

Tallers de recreació històrica, visites guiades, conferències i, fins i tot, un sopar romà formen part del programa divulgatiu d'aquest festival del món clàssic que, des d'aquest dimecres 6 d'abril, oferirà propostes per a joves i públic familiar. "Una manera lúdica i atractiva d'acostar la cultura", en paraules del vicepresident i conseller de Cultura i Patrimoni, Francesc Miralles, "perquè tot comença per l'educació i, especialment, l'estima i el respecte pel nostre patrimoni".

Maremagnum va començar com un projecte de cinc professors apassionats de Llengües Clàssiques interessats en el coneixement de la història mitjançant la reconstrucció de la vida quotidiana. El projecte, però, ha crescut i ha sortit de les aules i enguany transformarà el Centre Cultural la Misericòrdia en un viatge a través del temps per conèixer com eren la vida i els costums de la civilització romana. El festival ha aconseguit reunir el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell, a través de l'àrea de Patrimoni, així com de l'Ajuntament de Palma, en una cita que comença aquest dimecres, 6 d'abril, i s'allarga fins el diumenge, 10 d'abril. Uns dies durant els quals se succeiran tot un conjunt de propostes que van des de tallers de recreació històrica -indumentària, rituals, jocs, mitologia, cuina, foners balears...-, conferències, espectacles, visites guiades i, fins i tot, un sopar romà amb tast de menjar i de vins.

 

El vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha destacat de manera especial "la importància que té apropar de manera lúdica i divulgativa la cultura i el patrimoni als més joves i a les famílies" així com la col·laboració institucional que aquest projecte ha aconseguit aglutinar. "Es tracta d'una activitat que ve de les aules perquè arribi a tothom", ha incidit Miralles, "un viatge al món clàssic que ens proposen veritables apassionats per divulgar aquesta part de la història, al qual estau convidats". El vicepresident i conseller de Cultura ha estat acompanyat de la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, àrea des de la qual s'ha contribuït a la coordinació i execució del projecte Maremagnum aportant espais, infraestructura i suport als voluntaris que es faran càrrec dels diferents tallers.

 

Per a la ciutat aquesta cita té un interès indiscutible ha destacat el regidor de Cultura de Palma, Miquel Perelló, "perquè ens ajuda a situar-nos dins el circuit de festivals de recreació cultural que es fan a altres indrets de l'Estat". És el cas de Tarraco Viva, el Festival Romà de Badalona o Arde Lucus.

 

L'ànima de Maremagnum té nom i és el de Pep Campillo, professor de Llengües Clàssiques de l'IES Joan Alcover. Campillo ha destacat la importància de fer arribar a la gent que "els romans ens varen deixar molt més que ruïnes. Vivim en una ciutat i sabem fer carreteres gràcies a ells. A través de Maremagnum volem ajudar a formar persones que respectin el patrimoni i sobretot que el coneguin".

 

El projecte està dirigit a tots els estudiants de Secundària i Batxillerat de les Illes Balears i també està obert al públic en general, especialment al familiar. Aquest divendres, 8 d'abril, es calcula que uns cinc-cents alumnes de Secundària passaran pel Centre Cultural la Misericòrdia durant tot el matí a realitzar diferents tallers. Dissabte i diumenge aquests tallers estaran oberts a tota la ciutadania.

 

Tota la informació està disponible a www.maremagnumbalears.org