Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Dia Mundial de la Poesia dona el sus a la commemoració dels anys Damià Huguet i Miquel Àngel Riera

El Dia Mundial de la Poesia dona el sus a la commemoració dels anys Damià Huguet i Miquel Àngel Riera

(18/03/2021)

La Fundació Mallorca Literària reivindica els dos autors mallorquins en el 25è aniversari de la seva mort

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells, han presentant avui els actes prevists per commemorar el doble aniversari de la mort de Damià Huguet i Miquel Àngel Riera, que inclou des de l’edició d’una plaquette commemorativa «Damià Huguet: El call dels versos» / «Miquel Àngel Riera: La flor de la paraula», fins a activitats educatives, concerts, espectacles, exposicions i conferències. A la presentació també hi ha assistit Sebastià Alzamora, comissari de la doble commemoració.
 
Durant la presentació del programa d’actes, Busquets ha considerat que «és importantíssim reivindicar aquestes firmes, recuperar els clàssics i revisar les seves obres per donar visibilitat a la literatura en català d’autors i autores de les Illes». Així mateix, la vicepresidenta ha recordat que «hi ha encara molta feina a fer perquè ambdós gaudeixin del públic lector que mereixen els seus poemes, novel·les i obres en prosa: no sols que siguin coneguts, sinó també que romanguin com a autors sempre de referència, disponibles a les llibreries» i, tot seguit, ha agraït la feina feta per la Fundació Mallorca Literària i la col·laboració de les famílies Huguet-Ballester i Riera-Vallès.
 
D’altra banda, Castells ha recordat que enguany es compleixen 25 anys de la mort de Damià Huguet i de Miquel Àngel Riera, amb tan sols un dia de diferència, el juliol de 1996, i s’ha volgut «fer-los més visibles i accessibles perquè la seva paraula és plenament vigent».
 
El comissari d’aquesta doble commemoració, Sebastià Alzamora, ha destacat que les diferències entre les obres de Riera i Huguet són una mostra de la riquesa i la grandesa de la literatura catalana, i ha convidat la ciutadania a participar en les activitats que es proposen, on «a més de parar atenció a diferents vessants de l’obra dels autors, també s’aprofundirà en les figures més enllà de l’obra literària». Entre els trets comuns d’ambdós autors, Alzamora ha destacat que «la seva obra no ha fet més que engrandir-se».
 
 
Podeu consultar el programa amb motiu del Dia Mundial de la Poesia aquí.
 
Podeu consultar el dossier de la commemoració dels anys Huguet i Riera aquí.