Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Departament de Mobilitat i Infraestructures celebra el Park(ing) day

El Departament de Mobilitat i Infraestructures celebra el Park(ing) day

(20/09/2019)

Aquesta iniciativa s’integra dins les accions organitzades en la Setmana Europea de la Mobilitat 2019 sota el lema «Camina amb nosaltres!»

El Departament de Mobilitat i Infraestructures ha celebrat aquest divendres el Park(ing) day, un esdeveniment d’àmbit mundial en el qual la ciutadania ocupa l’espai d’aparcament a la via per reinventar-los i convertir-los en altres espais més amables. Aquesta iniciativa s’integra dins les accions organitzades per la Setmana Europea de La Mobilitat del 2019 que compta amb el lema «Camina amb nosaltres!».
El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha destacat que «amb aquesta campanya el que és vol és sensibilitzar tant les institucions com la ciutadania dels perjudicis que té per al medi ambient i la salut pública un ús excessiu i abusiu del vehicle privat i, per contra, dels beneficis d’una utilització major del transport públic, dels trajectes a peu i de la bicicleta, entre d’altres.» 
Pel que fa al director insular de Mobilitat, Gonzalo Llamas, ha valorat aquesta jornada en positiu i ha afegit que «aquests actes ens mostren que hi ha una mobilitat alternativa possible. Amb aquesta activitat hem reduït molt l’emissió de gasos d’efecte hivernacle.»  
Enguany, com a novetat, el Departament ha organitzat un circuit gratuït de mobilitat sostenible amb monitors especialitzats en la conducció de plataformes elèctriques (segways) i patinets elèctrics per mostrat que hi ha alternatives més sostenibles per desplaçar-se.
L’esdeveniment ha comptat amb una zona de bibliopark(ing) on els assistents han pogut gaudir de la lectura de llibres en un espai de relaxació gràcies a la col·laboració del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística. Una de les altres àrees ha estat un jocspark(ing) pensat per al més petits amb la participació del Departament de Turisme i Esports.
A més, els participants s’han pogut divertir en el fotopark(ing), una zona per fer-se fotografies. També, hi ha hagut una àrea per menjar i beure amb la col·laboració de l’escola de cuina de l’IMAS. 
L’acte ha comptat amb la presència de la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías; el secretari tècnic de Territori, Eduard Soriano; el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell i el director insular d’Urbanisme, Lluis Corral.