Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

null El Departament de Medi Ambient celebra la Comissió anual de Seguiment de la gestió de residus

El Departament de Medi Ambient celebra la Comissió anual de Seguiment de la gestió de residus

(22/03/2019)

La Comissió de seguiment de la Gestió de Residus no Perillosos de Mallorca que té com a objectiu donar informació detallada a la ciutadania sobre els resultats del programa de mesures i vigilància ambiental, ha tingut lloc avui matí i ha conclòs amb una valoració positiva. Tota una informació que també es pot trobar al visor de paràmetres ambientals que es va posar en marxa el mes passat i que qualsevol persona pot consultar a través de la pàgina web del Consell de Mallorca.

 

A més, durant la comissió s’ha donat informació detallada sobre les diferents tasques que es duen a terme des de la Direcció Insular de Residus.

 

En aquest sentit, s’ha donat compte de la gestió de les més de 4.000 tones de residus provinents de la torrentada que va afectar el Llevant de Mallorca el passat mes d’octubre. Una gestió que va assumir el Consell de Mallorca i les dues concessionàries i que, per tant, va ser gratuïta per als ajuntaments afectats.

 

Per altra banda, també s’ha fet un resum de les diferents accions que s’han duit a terme pel que fa a les olors derivades de les instal·lacions de tractament de residus com reunions, jornades temàtiques o la posada en marxa de l’aplicació mòbil Nasapp. Així mateix, s’ha exposat el pla d’acció per tal de, per primera vegada, prevenir i millorar aquestes olors.

 

Des del Departament de Medi Ambient també ha informat que es té previst aprovar definitivament el nou Pla Director Sectorial de Residus no perillosos de Mallorca.

 

Un any més la comissió ha comptat amb una amplia i activa participació de representants de diferents sectors i de la ciutadania en general.