Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El conseller Iván Sevillano anuncia l’obertura del túnel de Son Vic

El conseller Iván Sevillano anuncia l’obertura del túnel de Son Vic

(13/03/2023)

«Al llarg d’aquests dies s’estan enllestint les tasques que ens permetran, poder obrir el divendres, 17 de març, a les 12 del matí»

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, anuncia que el divendres 17 de març, a partir de les dotze del matí, obrirà el túnel de Son Vic, «ja que al llarg d’aquests dies s’estan enllestint les tasques que ens permetran poder obrir-ho». Aquesta obertura significa que es podrà circular en els dos sentits (Palma-Andratx/Andratx-Palma) les 24 hores del dia.

Cal recordar que el passat dilluns 20 de febrer ja es va obrir al trànsit el túnel de Sa Coma.

En aquest sentit, el conseller Iván Sevillano ha volgut recordar que, tal com es va explicar en les reunions que s’han mantingut al llarg dels darrers mesos amb el teixit empresarial i associatiu, veïns, veïnes i els ajuntaments d’Andratx i Calvià, «ens varen comprometre a no afectar durant el passat estiu i tenir els túnels oberts, i varen complir. Després, ens varen comprometre, igualment, a no afectar durant les vacances de Nadal i tenir els túnels oberts, i varen complir. I avui poden dir que també complim amb altre dels compromisos, que va ser el de tenir els túnels oberts a mitjan març, abans de l’arribada de la pròxima temporada alta. Volem remarcar el poc habitual que és, per aquests tipus d’obres, fixar una data exacta i complir amb aquesta, ja que es tracta d’actuacions de llarga durada, complexes, i amb molt d’imprevistos i qüestions que depenen de tercers. Per la qual cosa, estem especialment contents i orgullosos de la feina que estem fent i que ens està permetent ser fidels amb el compromís del calendari. Una cosa que no és usual pel que fa a l’obra pública». Sevillano ha afegit que «hem tornat a demostrar que fer política amb la gent és possible. Els veïns i veïnes sempre ens havien demanat desenvolupar les actuacions durant els mesos d’hivern. En tal sentit, varen aturar les obres al llarg de l’estiu i també a les festes de Nadal i les varen anar reprenent en coordinació amb les associacions veïnals i els teixits empresarials. Nosaltres no només fem política per a la gent, sinó amb la gent. Ens agrada poder dir que estem fent feina per complir amb la paraula donada».


Cal recordar la importància i la necessitat d’aquestes intervencions als túnels de Peguera per la seguretat de tota la ciutadania, unes actuacions que suposen unes de les inversions més grosses del departament de Mobilitat i d’Infraestructures de tota la legislatura, amb un pressupost de més de sis milions d’euros.