Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El conseller de Mobilitat i Infraestructures presenta a Bunyola el projecte de millora de la carretera entre Palmanyola i s'Esgleieta

El conseller de Mobilitat i Infraestructures presenta a Bunyola el projecte de millora de la carretera entre Palmanyola i s'Esgleieta

(17/02/2022)

La intervenció suposarà una millora de la seguretat viària, una comunicació més fluida i la recuperació de l'entorn mediambiental amb un vial cívic que uneixi els dos nuclis.

Iván Sevillano, conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, ha presentat als veïns de Bunyola l'actuació que suposarà una millora de la seguretat viària, una comunicació més fluida i la recuperació de l'entorn mediambiental amb un vial cívic que uneixi els dos nuclis

El projecte entre Palmanyola i s'Esgleieta, a més de millorar la seguretat viària d’una de les carreteres amb major concentració d'accidents de l'illa, oferirà als ciutadans i ciutadanes de les dues localitats una via segura per comunicar-se a peu o amb bicicleta en un entorn mediambientalment recuperat sense interferir amb el trànsit. L'adequació de carrils, la millora de les tres interseccions, la disposició d'un nou vial cívic per unir els dos nuclis, l'eliminació de corbes tancades i una sèrie d'actuacions en zones amb poca visibilitat per solucionar aquest problema, formen part del projecte que, a més, inclou la plantació d'arbres i espècies vegetals autòctones, així com la recuperació de noves zones enjardinades i espais verds, dins la política desenvolupada en aquesta legislatura.

El conseller Iván Sevillano ha destacat que «hem volgut visitar el municipi de Bunyola per presentar de primera mà als veïns i veïnes del poble aquesta gran actuació que, després d'un any de feina intensa, tenim preparada en forma de projecte inicial. És una carretera que en la darrera dècada ha sofert un nombre significatiu d'accidents, i sobre la qual reiteradament hi havia hagut un compromís d'actuació que no s'havia arribat a concretar mitjançant cap projecte. Ara tenim un projecte previ, el qual està obert a les propostes de la ciutadania, i és per això que hem volgut obrir la participació venint al municipi a presentar-lo i compartir-lo amb la gent. També perquè és important per a nosaltres que sàpiguen que som conscients de la necessitat d'aquesta actuació en aquesta carretera i que hi hem treballat intensament per arribar fins aquí».

Sevillano ha afegit que «estam molt orgullosos de la proposta que hem presentat, principalment per tres motius, d'una banda perquè servirà per solucionar els problemes d’accidents en aquesta via, renovant-la; per una altra perquè aconseguirem pacificar l'entorn urbà de Palmanyola; i finalment, i de manera molt especial, perquè disposarem d’un element que mai que no s’havia previst en aquesta infraestructura, un carril bici i per a vianants que connectarà el nucli urbà de Bunyola amb el de s’Esgleieta. Així una vegada més el Departament afavoreix les polítiques en favor de la mobilitat sostenible i vol donar alternatives al vehicle privat, als nostres veïns i veïnes».

Pel que fa a la millora de les tres interseccions, s'actuarà per solucionar la dificultat per accedir a sa Font Seca i Palmanyola on conflueixen en un únic punt les avingudes dels Clavells i de Santa Maria i el carrer dels Tulipans. També, s'actuarà en la sortida de Palmanyola cap a s'Esgleieta, la qual cosa farà reduir la velocitat d'entrada en el nucli de Palmanyola, pacificant així l'entorn urbà i servint de comunicació amb Son Termes i la urbanització pròxima. La tercera intersecció que se resol està situada en la carretera de s'Esgleieta i servirà per aconseguir augmentar la fluïdesa del trànsit evitant de manera important les actuals retencions.

Pel que fa al vial cívic, s'ha projectat que tingui una amplària de 2,5 metres a més d'un parterre d'un metre per a plantacions i enllumenat. Aquest vial, separat de la carretera, unirà els nuclis de Palmanyola i s'Esgleieta i continuarà cap a Palma, aprofitant l'antiga carretera, i comunicarà la zona urbanitzada de Son Marxella. A més, es millorarà el traçat de la carretera, se n’eliminaran corbes tancades i zones amb poca visibilitat i es milloraran els carrils, a més d'instal•lar barreres de seguretat.

El projecte, que tindrà un pressupost d'uns 6 milions d'euros, servirà així per solucionar els principals problemes d'una carretera desgastada de 3,3 quilòmetres, per la qual circulen uns 5.900 vehicles diaris i aportarà, a més, una nova infraestructura per al vianant i el ciclista. Això suposarà una millora considerable per a la comunicació de la zona, el medi ambient i la qualitat de vida del veïnat.