Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El conseller de Mobilitat es reuneix amb la Comissió balear de Medi Ambient per tractar els projectes de la xarxa viària de Mallorca

El conseller de Mobilitat es reuneix amb la Comissió balear de Medi Ambient per tractar els projectes de la xarxa viària de Mallorca

(12/09/2019)

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, s’ha reunit aquest dijous amb el president de la Comissió balear de Medi Ambient, Antoni Alorda, per tractar els diferents temes que afecten a la xarxa viària de Mallorca i a la mobilitat de l’illa. A més, han incidit en l’ús dels ecoàrids en els projectes de carreteres.

Pel que fa al desdoblament de la carretera de Llucmajor a Campos (Ma-19),  la normativa de la Comissió estipula que l’ús d’ecoàrids no suposa una modificació substancial del projecte que compta amb el vist i plau de l’Informe d’Impacte Ambiental del 2014. 

Aquests materials són equiparables als de l’escòria tractada que el Pla Director considera una matèria primera. Cal recordar que, les analítiques de lixiviació, toxicitat i perillositat fetes públiques pel Consell de Mallorca proven que els ecoàrids són innocus tant pel medi ambient com pels éssers vius. 

D’altra banda i per tal de seguir amb els tràmits habituals d’aquests processos, el Departament  ha facilitat tota la documentació requerida per la Comissió per respondre a la demanda efectuada des de les plataformes socials.