Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell reprèn demà l’activitat expositiva

El Consell reprèn demà l’activitat expositiva

(04/06/2020)

Divendres dia 5 es reobre al públic l’exposició de cinema de muntanya i s’han programat mostres durant l’estiu.

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i la directora insular de Cultura, Maria Pastor, han anunciat avui que aquest divendres es reobre al públic l’exposició dels Premis de Fotografia de Muntanya, que es va inaugurar només uns dies abans que es decretàs l’estat d’alarma, a la tercera planta de les sales expositives de la Misericòrdia. L’horari de visites és de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 16.30 a 20 h; dissabte, d’11 a 14 h; diumenge i festius, tancat i el públic haurà de respectar les normes d’higiene i de seguretat de la fase 2 de la desescalada.

Busquets ha considerat que «aquestes mostres i aquests espectacles que ara tornen als seus espais no tenen sentit sense un públic que gaudeixi d’aquesta experiència artística, per això, vull animar tothom a acostar-s’hi i a gaudir-ne, perquè estaran en un lloc segur, on s’han extremat les mesures d’higiene i de seguretat, on gaudir, i molt, de la fotografia, en aquest cas».

D’altra banda, Pastor ha enumerat les pròximes exposicions que s’obriran al públic organitzades per la Direcció Insular de Cultura, a diferents espais expositius. Dia 16 de juliol, a la planta baixa de la Misericòrida, s’obrirà al públic l’exposició «Nureyev i Alicia Alonso. Fotografies d’Oscar Pipkin». «Una mostra de l’actuació que ambdós varen fer a la Misericòrdia fa trenta anys, quan va ser declarada centre cultural i que és l’única que els dos ballarins varen fer plegats», ha explicat la directora insular.

A finals de juny, a Sa Nostra, estarà muntada la primera exposició postconfinament. Es tracta de «Circulació perifèrica: la configuració d’una col•lecció», comissariada per Pilar Rubí, i que es podrà visitar durant tot l’estiu.

En el Krekovic es faran obres de conservació de l’edifici durant l’estiu i es reobrirà el mes de setembre, amb la «Mostra d’artistes d’adopció de la col•lecció pictòrica del Consell de Mallorca».

Pel que fa a la capella de la Misericòrdia també es reobrirà el mes de setembre, amb una nova exposició de la col•lecció pictòrica del Consell de Mallorca.

Les normes per accedir als espais expositius són les corresponent a la fase 2, com ara que la capacitat estarà limitada a la meitat, per poder mantenir la distància interpersonal de 2 metres. Així mateix, és obligatori rentar-se les mans abans d’entrar a les sales d’exposicions i utilitzar mascareta.