Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell referma el seu suport a la Fundació Deixalles

El Consell referma el seu suport a la Fundació Deixalles

(08/02/2023)

La presidenta Cladera ha visitat les instal·lacions d’aquesta entitat de referència en inserció sociolaboral i economia circular

Avui migdia la presidenta del Consell, Catalina Cladera, juntament amb la presidenta de l’IMAS, Sofía Alonso, ha visitat les instal·lacions de la Fundació Deixalles a Palma. Durant la visita el president de l’entitat, Josep Falcó, ha explicat els diferents programes que desenvolupa aquesta entitat del tercer sector social de Mallorca, i que compta amb el suport del Consell de Mallorca. En aquest sentit, Cladera ha felicitat l’equip de la fundació “per la seva contribució a la inclusió social de persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió, lligada a una gestió sostenible dels residus”. “La fundació és una entitat de referència tant a Mallorca com a fora per la capacitat que té d’innovar en la posada en marxa de projectes i perquè és exemple de la triple sostenibilitat social, econòmica i mediambiental que defensam al Consell”.

Per la seva banda José Falcó, president de la fundació, ha agraït la visita de la presidenta del Consell i la presidenta de l’IMAS i considera que ha estat “una oportunitat per explicar els diferents projectes i serveis que desenvolupa la fundació tant a nivell social com ambiental, molts d’ells amb la col·laboració del Consell Insular. Ha estat un espai per parlar de propostes de futur amb l’objectiu de millorar l’atenció de les persones mes desfavorides de la nostra illa”.

La Fundació Deixalles és una de les quatre entitats amb qui l’Institut Mallorquí d’Afers Socials concertarà, per primera vegada, el servei atenció integral i promoció de l’autonomia a persones amb discapacitat associada a un diagnòstic de salut mental, el que suposarà una passa endavant en la consolidació del servei, que fins ara depenia d’una subvenció. De fet, la Fundació Deixalles és una de les signants del primer pacte per a l’atenció a la discapacitat a Mallorca, un acord que aporta estabilitat a les entitats del tercer sector social de Mallorca que treballen en l’atenció a les persones amb discapacitat.

D’altra banda, també es una de les entitats firmants del “Manifest Tanca el Cercle” del Consell de Mallorca, com a entitat social compromesa amb la transició verda i polítiques de circularitat, especialment, en el camp de la circularitat en la gestió de residus, en sintonia amb els objectius de la institució insular.

Presents a Palma, Calvià, Manacor, Felanitx, Sóller, Capdepera, Inca i a Eivissa, la Fundació Deixalles col·labora també amb el Consell a través d’acords amb les empreses concessionàries de gestió dels residus, desenvolupant programes de capacitació, formació i inserció sociolaboral a les plantes de selecció d’envasos lleugers i matèria orgànica, i a la de residus de construcció i demolició i residus voluminosos, i compta amb el suport econòmic del Consell a través del departament de Sostenibilitat i Medi Ambient en la iniciativa “Marató de reciclatge creatiu de Roba” que al passat desembre va celebrar la sisena edició. ​​​​

Vídeos

Deixalles