Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell preveu tancar la planta de compostatge de llots d’Ariany abans que acabi l’any

El Consell preveu tancar la planta de compostatge de llots d’Ariany abans que acabi l’any

(13/09/2019)

El proper 30 de setembre entrarà a la planta d’Ariany el darrer camió amb llots, els quals hauran de completar el seu procés de tractament, fins finalment poder tancar aquesta instal•lació. Aquest procediment pot arribar a durar entre dos i tres mesos, fins deixar neta tota la instal•lació.

La planta de compostatge de llots d’ Ariany tancarà definitivament les seves portes abans de la finalització d’aquest any. “El darrer camió amb llots que es descarregarà serà el proper dia 30 de setembre” ha assegurat la consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, als representants dels veïnats de Maria de la Salut i el regidor de Medi Ambient d’aquesta població, Rafel Aulet. Ribot ha garantit aquest compromís durant una reunió celebrada avui al Consell de Mallorca.
 
A partir del moment en que entrin els darrers llots, el procés continuarà per concloure el seu tractament fins que puguin ser eliminats. Tota aquesta operació es preveu que duri entre dos i tres mesos, segons que la climatologia pugui accelerar o no l’esmentat procediment. En aquest moment es procedirà a netejar i deixar la planta en les mateixes condicions en las que el Consell la va rebre, per retornar-la a ABAQUA –Agència Balear de l’aigua i la qualitat ambiental-.

“Som conscients que ha estat un procés llarg, però la solució ja està definida i aprovada”, ha afirmat la titular del departament del Consell. Ribot ha agraït la col•laboració dels portaveus veïnals de Maria de la Salut. La propera setmana s’iniciaran els controls ambientals a la planta de metanització de Son Reus, on, a partir d’ara, s’hauran de tractar aquests llots.

Els portaveus veïnals han expressat la seva satisfacció per aquesta resolució de la institució insular. El tancament de la planta d’Ariany posarà punt i final a les reclamacions dels habitants de Maria de la Salut, que havien expressat en diverses ocasions les seves molèsties per les olors que provocava aquesta instal•lació.