Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell pretén seguir visibilitzant els beneficis de produir i consumir producte de Mallorca

El Consell pretén seguir visibilitzant els beneficis de produir i consumir producte de Mallorca

(13/04/2021)

El conseller de Promoció Econòmica, Jaume Alzamora, ha visitat l’empresa Ametlles Bonany, a Petra, com a exemple d’empresa local desenvolupada exitosament i possible objectiu de les iniciatives de la institució insular

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha visitat l’empresa Ametlles i Fruits Secs Bonany, ubicada a Petra, acompanyat del director insular Joan Font.

Entre les tasques de la Direcció Insular de Promoció Econòmica, es procura visibilitzar i revaloritzar les possibilitats dels productes de qualitat que s’elaboren a Mallorca, com en aquest cas, de fruits secs. En un context marcat per les conseqüències econòmiques de la COVID-19, el Consell vol remarcar, encara més, la importància de seguir impulsant el teixit productiu de Mallorca, i per això treballa en diverses línies de subvenció a empreses locals.

El conseller Alzamora ha destacat que el negoci d’Ametlles Bonany «ajuda a diversificar l’economia, reforça i complementa el turisme, i ens permet que el camp recuperi els seus paisatges». Per això, ha dit, volem «oferir-los suport i línies de col·laboració i ajuda perquè puguin continuar amb aquests projectes empresarials». Així, ha parlat de les ajudes que prepara el Consell per a la promoció del producte de Mallorca al mercat interior i a l’exterior, així com les destinades a la transformació del producte agrari.

Pedro Bonnín, responsable de producció d’Ametlles i Fruits Bonany, ha valorat positivament les previsions de la temporada de l’ametlla i ha animat a la ciutadania mallorquina a dur endavant plantacions noves d’ametllers, una tasca que l’empresa desenvolupa des de fa anys. 

A més, des de l’Oficina de Responsabilitat Social (ORS) del Consell s’impulsen les actuacions responsables i sostenibles en l’àmbit empresarial i, precisament, Ametlles Bonany duu a terme algunes pràctiques en aquest sentit. Amb l’objectiu d’aconseguir la plena satisfacció de la clientela, han prioritzat el desenvolupament d’un sistema de gestió de la qualitat, com per exemple: homologant els seus proveïdors o formant contínuament els seus treballadors, entre d’altres. Igualment, com a resposta a les necessitats creixents dels consumidors en matèria de seguretat alimentària, certifica tota la gamma d’industrialitzats d’ametlla amb el segell de qualitat IFS.

A més, afirmen estar compromesos amb la sostenibilitat i, en conseqüència, segueixen invertint en tecnologia i millorant contínuament les seves instal·lacions (actualment compten amb 50 hectàrees de producció pròpia i 30 tipus d’ametlla), per tal d’oferir un producte segur i de la millor qualitat. 

El creixement d’Ametlles i Fruits Secs Bonany

Ametlles Bonany es dedica als fruits secs des de fa 33 anys, durant els quals ha anat creixent i adaptant-se fins a convertir-se en líder en el sector dels industrialitzats d’ametlla, el seu producte estrella. De fet, exporta un 90% de la seva producció d’ametlla industrialitzada a Europa.

Fundada l’any 1988, l’empresa va ser creada per Pep Rausell i Felix Bonnin, fills de comerciants locals dedicats a la compra-venta d’ametlla del municipi de Petra, que volien liderar el sector a Mallorca. Les primeres ventes nacionals d’industrialitzats d’ametlles van ser l’any 2000. A causa de l’èxit, un any després, varen construir una nova fàbrica per ampliar-ne la producció. 

Les relacions comercials internacionals varen arribar el 2008. Deu anys després, es tornà a ampliar la fàbrica de 3500 m2, destinant-la al repelat d’ametlla i al magatzem, cosa que faria que, poc després, es consolidessin com a empresa líder en el sector dels industrialitzats.