Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell pren mesures per controlar la velocitat i el renou a la carretera de la serra de Tramuntana

El Consell pren mesures per controlar la velocitat i el renou a la carretera de la serra de Tramuntana

(18/02/2020)

Es redueix la velocitat de 70 a 50 quilòmetres per hora al mirador de ses Barques, es col·loquen bandes sonores i es prohibeix avançar en tot el tram.

El Consell de Mallorca ha reduït la velocitat de circulació de 70 a 50 quilòmetres per hora i ha prohibit els avançaments de vehicles a l’entorn del mirador de ses Barques, al quilòmetre 43,9 de la carretera de la serra de Tramuntana (Ma-10). Amb aquestes mesures es dona resposta a una reivindicació històrica dels veïnats de la zona pel que fa a la seguretat, a la perillositat i a la problemàtica que els ocasiona el renou de les motocicletes que circulen per aquesta via.

Tot i que aquesta qüestió no és competència directa de la institució insular, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, es va comprometre amb les plataformes d’afectats a treballar conjuntament amb les administracions competents. En aquest sentit, Sevillano ha assegurat que «ens trobam davant un problema mediambiental que afecta la Serra, patrimoni mundial per la UNESCO, un problema de convivència per als veïnats i un problema de seguretat viària i de caràcter cívic per als conductors i usuaris que fan servir la carretera, especialment en aquest punt». També ha aclarit que aquesta via «no és un circuit. Som conscients que la majoria dels motoristes circulen correctament, però davant els casos greus detectats en aquesta zona, actuam».

Com a mesures dissuasives, operaris de manteniment de l’equip de carreteres del Consell han instal·lat bandes sonores o rugoses a ambdós carrils, que serviran també d’element reductor de la velocitat. A més, han col·locat senyals que adverteixen de la prohibició de fer avançaments i repintaran la línia discontínua per fer-la contínua.