Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell posa en marxa la campanya “Adopta un poalet, separa l’orgànica!”

El Consell posa en marxa la campanya “Adopta un poalet, separa l’orgànica!”

(05/11/2018)

Amb el lema “Adopta un poalet, separa l’orgànica!”, el Departament de Medi Ambient torna a posar en marxa la campanya per repartir poals de deu litres destinats a la separació en origen de la matèria orgànica. L’objectiu de la campanya és el de fomentar l’ús dels residus orgànics per fer compost a casa o per entregar-lo als serveis de recollida dels municipis que ja recullen la matèria orgànica de manera separada.

 

Qualsevol persona interessada en pot demanar un omplint, des d’avui i fins el proper 16 de novembre, la sol·licitud que es pot trobar en el web del Consell de Mallorca, dins l’apartat de gestió de residus. Aquesta campanya s’adreça a totes les persones residents a qualsevol municipi de Mallorca, amb la limitació d’un poal per unitat familiar. Així mateix, totes les persones que sol·licitin un poal poden participar en el sorteig de tres compostadors domèstics de residus.

 

Aquest és el segon any consecutiu que es posa en marxa aquesta iniciativa durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que tant en aquesta ocasió com en el Dia Mundial de Medi Ambient, ha tingut molt bona acceptació entra la ciutadania.

 

L’entrega dels poalets es durà a terme durant la setmana del 19 al 23 de novembre a les dependències de la Direcció Insular de Residus.

Actualment, la matèria orgànica degudament separada ja és recollida a trenta-nou municipis de Mallorca, la qual cosa suposa que es deixen d'enviar a la incineradora entorn a vint-i-tres mil tones de residus cada any.

Per altra part, la separació de la matèria orgànica i la consegüent reducció de la quantitat de residus que es duen a incinerar (aproximadament un 40% del contingut en pes d'una bossa de fems domiciliari) té un efecte positiu en la conservació del medi ambient, en el sentit que es disminueix la contaminació deguda a l'emissió de gasos i al dipòsit de les cendres resultants de la incineració. A més, es recuperen uns materials susceptibles de convertir-se en compost, que és la forma més natural de fertilitzar la terra de jardins i horts. Val a dir que al marge de les instal·lacions industrials on es produeix compost a gran escala, aquest material també es pot produir a petita escala, mitjançant compostadors domèstics de fàcil maneig.