Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

null El Consell organitza una Jornada sobre la sostenibilitat i l’eficiència energètica en els edificis públics

El Consell organitza una Jornada sobre la sostenibilitat i l’eficiència energètica en els edificis públics

(12/03/2019)

La sessió ha tingut lloc a la sala d’actes de Tirme, de 9 a 14 hores, i hi han assistit unes 100 persones.

El Departament de Modernització i Funció Pública del Consell de Mallorca ha organitzat, aquest dimarts, una jornada sobre sostenibilitat i eficiència energètica en els edificis públics a la qual han assistit unes 100 persones. AL llarg de la Jornada s’han explicat diferents canvis normatius que fomenten l’autoconsum i l’eficiència energètica 
D’aquesta manera, la conferència inaugural de la trobada ha anat a càrrec  del director d’Energia i Operacions de Feníe Energía, Antonio Colino, que ha explicat «Com estalviar en un mercat boig». 
A més, s’han exposat d’altres experiències en energies renovables en sectors estratègics, com les instal·lacions d’autoconsum elèctric i la nova reglamentació, de la mà del cap de servei del Servei d’Energies Renovables i Eficiència Energètica del Govern, Bartomeu Comas.
També, han exposat les seves pràctiques energètiques el gerent d’Inti Energia, Jordi Quer, parlant de la gestió d’energies renovables i eficiència a les piscines de son Hugo, i el representant de Daikin, José García, amb les aplicacions basades en energies renovables VRV i Hidrobox per a ACS.
Pel que fa als equipaments públics de Mallorca, el director de l’Estudi Ramon Folch, Ivan Capdevila, ha explicat el monitoratge dels consums energètics en edificis públics en una ponència titulada «De la intel·ligència humana a la intel·ligència emocional».
Un dels exemples destacats ha estat l’IES Santa Maria, un model de sostenibilitat, eficiència energètica i adequació pedagògica. A més, l’Ajuntament de Calvià ha explicat la seva experiència quant a eficiència energètica en l’enllumenat públic.