Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell organitza Terres Llunyanes i duu la Part Forana a la Nit de l’Art

El Consell organitza Terres Llunyanes i duu la Part Forana a la Nit de l’Art

(17/09/2019)

Terres Llunyanes té una vessant solidària i s’inaugurarà demà al Centre de Cultura Sa Nostra de Palma

El Departament de Cultura, Patrimoni i Polític Lingüística del Consell de Mallorca organitza dues exposicions amb motiu de la Nit de l’Art i amb l’objectiu de fer accessible la cultura a la població. Terres Llunyanes, organitzada pel Consell al Centre de Cultura Sa Nostra, i una mostra col•lectiva de diferents galeries d’art de la Part Forana s’obriran al públic els pròxims dies amb motiu de la Nit de l’Art que se celebra a Palma.

Durant la presentació de les activitats que es duran a terme amb motiu de la Nit de l’Art, la vicepresidenta del Consell i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha destacat que amb Terres Llunyanes es demostra que el poder transformador de l’art ha estat capaç de construir ponts de solidaritat entre l’Índia i Mallorca.

Segons Busquets, “Terres Llunyanes és molt més que una mostra d’obres d’art” i té un molt alt nivell i qualitat. La consellera de Cultura del Consell de Mallorca ha explicat que gràcies a les persones que han posat el seu talent creatiu al servei del projecte, al comissari Antoni Torres, a la fundació Vicente Ferrer i a tothom que, de qualque manera, hi ha participat, “hem aconseguit donar visibilitat a altres realitats que necessiten la nostra acció i hem posat els fonaments d’un pont de solidaritat entre Mallorca i les terres llunyanes de l’Índia”.

La vicepresidenta primera del Consell ha recordat que gràcies al projecte en el marc del qual es duu a terme Terres Llunyanes s’han construït dues escoles a l’índia “i això omple d’esperança a moltes famílies perquè l’educació, com la cultura, fan persones lliures”, ha afegit.


Així mateix, Busquets ha explicat que el Departament de Cultura obrirà la Misericòrdia a les galeries d’art de la Part Forana “perquè hi puguin participar i contribuir a fer que sigui un esdeveniment que traspassa les fronteres de Ciutat i que ens permet veure també què es fa més enllà”. En aquest cas és una exposició col•lectiva de l’Associació Independent de Galeries d’Art que es podrà visitar fins al 28 de setembre i en què participen ESPAI B2 (Sóller), Galeria Dionís Bennàssar (Pollença) i Galeria Marimón (Can Picafort).