Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell opta pel turisme ornitològic per allargar la temporada

El Consell opta pel turisme ornitològic per allargar la temporada

(25/07/2016)

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, i la directora insular de Turisme, Promoció Econòmica i Artesania, Paula Ginard, han presentat la proposta que fa el Consell de Mallorca pel turisme ornitològic que començarà amb l’impuls de la marca Mallorca Birding.

El Consell de Mallorca impulsarà el turisme ornitològic per cercar mercats nous que aportin un turisme més sostenible i que també permetin allargar la temporada. En aquest sentit, s’està treballant en la marca Mallorca Birding, que es presentarà en la fira internacional temàtica Birdfair. Aquesta trobada es durà a terme del 19 al 21 d’agost a Rutland Water Nature Reserve (Egleton, Regne Unit).

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha explicat que “el Consell agafa la bandera d’aquest tipus de turisme perquè apostam per un turisme més sostenible i que respecti el nostre territori. A més, ve fora de la temporada alta i són persones interessades pel medi ambient.” En aquest sentit, Bonet ha afirmat que “volem que Mallorca s’ofereixi com un conjunt. Podem oferir rutes per tota l’illa i aquesta visió només es pot donar des de la institució insular”.

La fira d’Egleton és una de les més importants del turisme ornitològic, també conegut com a observació ornitològica(bird watching). A la fira, hi assistiran la directora insular de Turisme, Promoció Econòmica i Artesania, Paula Ginard, una informadora del Consell i els regidors de turisme dels ajuntaments de Pollença i d’Alcúdia. Cal remarcar que el mercat del Regne Unit és molt important per al turisme de Mallorca i que després de la decisió que han pres d’abandonar la Unió Europea, s’hi ha de continuar treballant.

La directora insular de Turisme, Promoció Econòmica i Artesania, Paula Ginard, ha assegurat que “ara és el moment que més feina hem de fer pel mercat britànic. A més, ens hem de centrar amb un sector turístic que sigui respectuós amb l’entorn”. A part del Regne Unit, també es treballarà amb Holanda i els països nòrdics perquè són dels indrets que més gent interessada hi ha pel birdwatching.

Ja s’han mantingut algunes trobades amb ajuntaments que s’han interessat per aquest sector turístic. Per una banda, amb Pollença i Alcúdia que ja fa anys que treballen pel turisme ornitològic. I també s’hi han sumat ses Salines i Calvià. La intenció és que es vagi ampliant amb la resta de municipis de l’illa.

El mes d’octubre es durà a terme una birdie race, que consisteix en una marató d’observar aus. Aquesta trobada serà els propers 21, 22 i 23 d’octubre per diferents indrets de l’illa. Per a l’ocasió, es convidaran 5 equips internacionals de gran importància en l’àmbit de l’ornitologia perquè puguin gaudir de Mallorca mentre duen a terme la seva afició.

El Departament d’Economia i Hisenda continua treballant per generar productes turístics nous amb l’objectiu clar d’aconseguir un turisme més sostenible per a l’illa i que també ens permeti allargar la temporada.