Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell obre la convocatòria dels Premis Artesania de Mallorca

El Consell obre la convocatòria dels Premis Artesania de Mallorca

(23/09/2022)

Fins dia 3 d'octubre, els artesans i empreses artesanes poden presentar la seua candidatura per optar als guardons que convoca anualment el departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha presentat avui matí els Premis d’Artesania de Mallorca que enguany arriben a la seva novena edició. Amb aquests guardons, ha explicat, “des del Consell volem correspondre la vàlua i transcendència que té l'artesania en la societat mallorquina i contribuir a donar el màxim relleu i visibilitat a les persones que hagin excel·lit en la seva obra i trajectòria i que hagin aportat elements tant per mantenir viu com innovar dins d’un sector tan important per a la nostra economia”.

Novetats

Enguany, ha detallat el conseller Alzamora, la convocatòria té un pressupost de 32.000 euros (el més alt que s'hi ha destinat fins ara) i incorpora una nova categoria que sota l’epígraf de ‘Tradició de Mallorca’ “pretén garantir la salvaguarda dels coneixements, materials, tècniques i productes de l'artesania tradicional de la nostra illa perquè es transmeti a generacions esdevenidores i es continuï practicant com a mitjà de subsistència i identitat cultural” ha explicat el conseller Alzamora. Hi haurà un primer premi dotat amb 4.000 euros i un segon amb 3.000 euros.

Categories i sol·licituds

La resta de categories mantenen el format de les edicions anteriors, a excepció del Premi Alimentació Artesana de Mallorca que s’ha dividit en dues categories (producte fresc i de llarga durada). El premi, enfocat a promocionar l'alimentació artesana de Mallorca, “com a reconeixement de la seva activitat en el manteniment de la tradició de les receptes pròpies de l'illa i la potenciació de l'alimentació saludable amb productes propis de l'illa”, està dotat amb 4.000 euros per categoria.

Completen el llistat de guardons els premis Disseny i innovació, Dona artesana, Impuls i avantguarda i Artesania sostenible. El model normalitzat de sol·licitud i la documentació que s'hi ha d'acompanyar es troba disponible, igualment, a la seu electrònica del Consell Insular de Mallorca (https://seu.conselldemallorca.net)  fins dia 3 d’octubre  quan acabi el termini de presentació de candidatures.

El conseller Jaume Alzamora ha anunciat la convocatòria dels premis durant la visita al taller dels mestres artesans Joan Sunyer (vidrier i guanyador del premi Artesania sostenible 2021) i Joan Ramon Burguera Sunyer (ferrer). Des del taller de Santanyí, el conseller Alzamora i la directora insular d’Artesania, Marta Català, han assegurat que els Premis Artesania de Mallorca que impulsa el Consell contribueixen a divulgar la feina dels mestres artesans així com promouen la captació de talent dins del sector. “Estem convençuts que els premis són un revulsiu per impulsar el relleu generacional al mateix temps que apostam per la introducció de la innovació i del disseny en els processos de producció. Tot, des del punt de vista de contribuir a la diversificació econòmica que ens permeti transformar l’actual model del monocultiu turístic”.