Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell modifica alguns dels actes de la Diada de Mallorca a causa de les noves restriccions

El Consell modifica alguns dels actes de la Diada de Mallorca a causa de les noves restriccions

(15/12/2020)

El nivell 4 de risc extrem per la covid-19 ha obligat a ajornar les rutes pels espais naturals i patrimonials, la inauguració de l’exposició «40 anys de lluita LGTBI» i els contacontes.

El Consell de Mallorca s’ha vist obligat a modificar alguns dels actes i de les activitats programades per commemorar la Diada de Mallorca de 2020, a causa de les noves restriccions al entrar Mallorca en el nivell 4 de risc extrem per la covid-19.

Les rutes pels espais naturals i patrimonials del Consell queden ajornades fins que es puguin desenvolupar amb unes noves condicions d’aforament. Els contacontes programats a la xarxa de biblioteques del Consell també queden posposats fins que la situació sanitària permeti desenvolupar-los amb més capacitat.    

La inauguració de l’exposició «40 anys de lluita LGTBI», que s’havia de fer dimecres 16 a les 18.00 hores a la Misericòrdia, també queda ajornada fins que les mesures sanitàries permetin augmentar-ne el nombre de visitants. 

La resta d’actes i activitats programades per a la Diada de Mallorca no pateixen cap canvi, només s’adapten a les limitacions establertes per la nova normativa a causa del nivell 4 de risc extrem per la covid-19.

El programa d’activitats per la Diada va començar el diumenge 6 i s’allargarà fins el 31 de desembre. L’acte central se celebrarà el dia 20 de desembre al Teatre Principal de Palma i inclourà el lliurament dels Honors i Distincions del Consell de Mallorca. A més de distingir a personalitats destacades de la societat mallorquina, l’acte retrà homenatge a les víctimes de la pandèmia i farà especial èmfasi en la solidaritat mostrada pel poble mallorquí davant les difícils circumstàncies provocades per la crisi sanitària.

Al voltant d’aquest acte central, i per celebrar la diada durant tot aquest mes de desembre, s’han programat prop de 70 activitats a una trentena de pobles amb el fil conductor de «Mallorca amb la Cultura». El Consell vol donar un impuls al sector cultural, que ha estat fortament afectat per la pandèmia, posant en valor els recursos propis de la institució insular, com el Catàleg d’Activitats Culturals Municipals, amb el fil conductor «El llegat de Mallorca». 

Les activitats previstes inclouen teatre, concerts, tallers d’objectius de desenvolupament sostenible, visites guiades virtuals i exposicions, entre d’altres. Com és tradicional, el Consell participarà a la festa de l’Estendard del dia 31.

Podeu consultar l’agenda de tots els actes de la Diada de Mallorca i més informació al web https://web.conselldemallorca.cat/diada.