Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell licita les obres pels nous accessos als polígons de Santa Maria, Consell i Marratxí des de l’autopista d’Inca

El Consell licita les obres pels nous accessos als polígons de Santa Maria, Consell i Marratxí des de l’autopista d’Inca

(04/02/2020)

El departament de Mobilitat i Infraestructures de la institució insular ha signat els contractes d’adjudicació i les obres començaran en unes setmanes.

El Consell de Mallorca ha adjudicat les obres de construcció de dos nous accessos des de l’autopista d’Inca (Ma- 13) als polígon de Marratxí i als de Santa Maria i Consell. Està previst que les obres comencin en unes setmanes.  

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha afirmat que “amb la posada en marxa d’aquests projectes donam resposta a una reivindicació històrica tant dels usuaris dels polígons com dels veïns de la zona”.

Enllaç de Son Llaüt
L’accés de Son Llaüt, que connectarà l’autopista d’Inca amb les zones industrials de Santa Maria i Consell, ha estat adjudicat a l’UTE Son Llaüt (Torres Cámara i Pavimentaciones Man) amb un pressupost de 3.977.270 €. 

Les obres consistiran en l’execució d’un enllaç al quilòmetre 14,8 de l’Ma- 13 amb carrils d’entrada i sortida. A més, es condicionarà un camí que comunicarà aquest enllaç amb la carretera vella d’Inca (Ma- 13A) per a facilitar els accessos dels vehicles pesats de manera segura a cadascun dels polígons industrials sense que hi hagin de travessar les poblacions, com han de fer ara mateix. 

El projecte també preveu la col·locació de pantalles acústiques per eliminar els renous ocasionats pel pas de vehicles. S’aprofitarà també l’execució d’aquesta obra per millorar i solucionar el problemes de drenatge mitjançant un calaix que recollirà tota l’aigua acumulada amb una bassa de laminació que connectarà amb el drenatge existent de l’autopista. 

 

Accés al polígon de Marratxí
El projecte d’accés al polígon de Marratxí ha estat adjudicat a l’empresa Melchor Mascaró per un cost d’1.288.699 €.

Amb aquest nou accés, els vehicles procedents de Palma tindran un enllaç directe al polígon, i un altre de sortida en direcció cap a Inca. L’entrada al polígon serà al quilòmetre 5,5 a l’alçada del camí de Muntanya, que passa per davall de l’autopista, i connectarà amb la zona industrial pel carrer Teixidors. 

Els residents de l’urbanització de Son Ramonell es veuran també beneficiats pel projecte ja que tindran un accés directe des de l’autopista a les seves cases, així com una sortida per dirigir-se als pobles del Raiguer. 

A més, el projecte contempla l’execució d’un pas per a vianants (d’1,5 metres i amb una tanca de protecció) i altres millores al camí de Muntanya, que comunica les urbanitzacions dels Garrovers amb el polígon i amb el centre de salut ubicat a Son Ramonell i que passa per sota de l’autopista. 

Iván Sevillano ha explicat que “ara tots els vehicles que volen accedir al polígon i venen per l’autopista d’Inca han de circular enmig d’una zona residencial. Un fet que genera inseguretat i molèsties als residents i als mateixos conductors. La construcció del nou enllaç descarregarà de manera notable el trànsit a la zona i millorarà també la seguretat vial”.