Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell inspecciona gairebé 2.400 establiments turístics durant el seu primer any de gestió del servei

El Consell inspecciona gairebé 2.400 establiments turístics durant el seu primer any de gestió del servei

(08/02/2023)

Durant l’any 2022 la institució insular ha interposat 587 actes d’infracció arreu de Mallorca

En el primer any de gestió del servei d’ordenació turística per part del Consell de Mallorca, la institució insular ha executat 2.389 inspeccions a establiments de tota l’illa, dels quals 1.764 han estat a allotjaments turístics, 338 a intermediaris turístics i 253 a restauració i establiments d’entreteniment, entre d’altres.

Durant aquests controls s’han iniciat 587 actes d’infracció. Pel que fa a la distribució per municipis, la majoria d’actes s’han interposat en aquelles localitats més turístiques de Mallorca, com són Palma (252), Calvià (66), Llucmajor (50), Alcúdia (25), Capdepera (23), Santanyí (20), Santa Margalida (16), Andratx (14), Manacor (12), Pollença (11) o Sóller (11).

Durant aquest primer any de gestió del Consell, els inspectors han obert un total de 476 actes d’infracció a allotjaments turístics. D’aquestes, 237 eren allotjaments turístics il·legals. Les altres actes han estat interposades, en la majoria, a causa de la sobrecomercialització de les places turístiques pertinents. Pel que fa a la resta d’actes d’infracció, han estat a restauració i establiments d’entreteniment (76) i a intermediaris turístics (18).

El conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, ha destacat que «el nostre objectiu és continuar treballant amb contundència contra l’activitat il·legal als allotjaments turístics i en la lluita contra el turisme d’excessos. Aquest 2023 incrementam el nombre d’inspectors i també d’instructors, amb la finalitat d’intensificar els esforços per posar fi a aquesta xacra».

Cal recordar que la ciutadania pot informar el Consell si té coneixement d’alguna oferta turística il·legal que es dugui a terme a Mallorca. Per aquest motiu, s’ha habilitat l’adreça electrònica inspeccioturisme@conselldemallorca.net.

El Consell de Mallorca és l’òrgan competent en ordenació turística des de l’1 de gener del 2022, quan va rebre les competències transferides pel Govern de les Illes Balears. El servei, que depèn del Departament de Transició, Turisme i Esports, consta de quatre aspectes bàsics: ordenació turística, servei tècnic, servei d’inspecció i servei de sancions.

Les prioritats del Pla d’Inspecció de 2022 d’ordenació turística han estat el control en l’aplicació del decret d’excessos i la supervisió de les estades turístiques vacacionals (ETV) a Palma.