Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell injectarà 24 milions d’euros als ajuntaments de l’illa.

El Consell injectarà 24 milions d’euros als ajuntaments de l’illa.

(12/12/2017)

Abans no acabi l’any liquidarà amb les corporacions locals bona part del deute adquirit per finançar projectes i programes destinats a millorar diferents àmbits en cada municipi.

El Consell de Mallorca liquidarà abans no acabi l’any 24 milions d’euros als diferents ajuntaments de l’illa. Amb aquest pagament la institució insular fa una passa més per regularitzar la seva seva relació financera amb els consistoris. D’aquesta manera millora la capacitat económica de les corporacions locals i dona compliment als compromisos adquirits. Tot, amb la intenció de gestionar des de la proximitat i millorar l’eficiència de l’administració local.L’abonament d’aquests doblers correspón al deute adquirit per finançar projectes i programes destinats a millorar diferents àmbits en cada municipi. En concrtet es tracta d’ajudes i subvencions contemplades, maoritàriament, en el Pla Especial de Finançament Sostenible que impulsa la conselleria insular de Desenvolupament Local. De fet, abns de dia 31 de desembre, el Consell pagartà als ajuntaments per aquest concepte més de 14 miliosn d’euros. Així ho anaunciat avui el conceller Joan Font durant la celebració de l’Assemblea de Batles.

La resta dels doblers que el Consell pagarà als ajuntaments corresponen a diferents programes com ara les ajudes per despesa corrent als municipis de menys de 10.000 habitants o les ajudes per manteniment i millora d’instal·lacions esportives. També s’han inclòs les subvencions a diferents activitats culturals i esportives o el pla espacils de subvencions per a l’adquisició de vehicles elèctrics. El pagament també inclou el pla especial d’hidrants a municpis d’entre 2.000 i 4.000 habitants.

El municipi que més aportació rebrà del Consell será Palma (1.312.378€) seguit de Calvià (1.231.235€). Altres municpis com ara Llucmajor rebràn 979.000 €, Marratxí 802.000€, Santa Margalida  538.000€ i Lloret de Vistalegre 505.000 €.