Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell impulsa l’Any Salvà per difondre la figura de l’escriptora mallorquina

El Consell impulsa l’Any Salvà per difondre la figura de l’escriptora mallorquina

(04/11/2019)

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha presentat avui el programa d’actes de l’Any Salvà, acompanyada del director insular de Política Lingüística, Lluís Segura; la regidora de Cultura de Llucmajor, Xisca Lascolas, i la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells.

Durant la roda de premsa, Busquets ha explicat que la presentació s’ha fet coincidint amb el 150è aniversari del naixement de l’escriptora, la primera poeta moderna en llengua catalana, i que el programa d’actes vol difondre «la seva figura i obra, amb un doble objectiu cultural i també de normalització lingüística», amb diferents activitats que conviden a la lectura de les seves obres.

El programa inclou tallers, conferències, propostes educatives per a escoles, l’espectacle Som tantíssimes, rutes literàries i un club de lectura en col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques de Mallorca. Amb el lema «Pues i flors té el roserar» es pretén destacar «l’esperit de sacrifici i lluita que va guiar Maria Antònia Salvà per incorporar-se a un entorn sociocultural i per incorporar-se com a dona a l’àmbit de la cultura i creatiu», segons ha dit la consellera.

Precisament, el director insular de Política Lingüística, Lluís Segura, ha destacat que «en vida i també després de morta» Maria Antònia Salvà ha hagut de lluitar contra tres prejudicis «que no tenen cap sentit ni cap justificació»: el fet de néixer dona en un món d’homes, viure i escriure en un món rural, i el centralisme excessiu que de vegades impera en el món de la cultura.

D’altra banda, la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells, ha explicat totes les activitats que organitza l’entitat, algunes en col·laboració amb l’Ajuntament de Llucmajor, com l’espectacle Som tantíssimes, coincidint amb una exposició al voltant de la figura de l’escriptora.

Podeu consultar el programa complet aquí