Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell impulsa l'accessibilitat a 50 municipis amb una inversió de 3,4 milions per eliminar barreres arquitectòniques

El Consell impulsa l'accessibilitat a 50 municipis amb una inversió de 3,4 milions per eliminar barreres arquitectòniques

(06/02/2019)

El Pla del Consell garanteix l'adequació dels edificis públics i espais urbans per fer-los accessibles a les persones amb mobilitat reduïda

El Consell de Mallorca fa una passa més cap a l'accessibilitat arquitectònica i urbanística dels municipis de l'illa. Així, la nova convocatòria de subvencions 2018-2019 per a actuacions d'inversió de competència municipal estableix que un 20% de la subvenció sol•licitada per cada consistori ha d'anar destinada a millorar i complimentar les condicions d'accessibilitat universal. Aquestes ajudes arriben després de diagnosticar durant els anys 2016 i 2017 un total de 874 edificis i equipament públics, i traslladar als ajuntaments propostes de millora per tal d'aconseguir les condicions d'accessibilitat i garantir l'ús públic. Ara, en una nova fase, s'han estudiat un total de 648 espais d'ús públic. Es completa així el diagnòstic de l'accessibilitat dels pobles de Mallorca i es disposa d'una base de dades estructurada per municipis i per usos que permet obtenir una visió general del grau d'adaptació i aconseguir una panoràmica general de l'accessibilitat de tota l'illa.

En aquest context, dels 9.359.879,96 euros concedits als cinquanta ajuntaments participants en la convocatòria es destinaran 3.446.040,35 euros per complimentar i millorar les condicions d'accessibilitat universal, és a dir, un 36,81% del total, superant àmpliament l'objectiu del 20%.

En total es duran a terme cinquanta-vuit actuacions relacionades amb el compliment i la millora de l'accessibilitat universal. Es poden nomenar com a exemples, el projecte integrat d'activitat i obra d'accessibilitat de l'edifici administratiu municipal de la Colònia de Sant Pere, la implantació de rotonda i supressió de barreres arquitectòniques a les voravies de la Ronda Verge de Lluc de Campos, la supressió de barreres arquitectòniques del cementiri de Mancor de la Vall, la pavimentació i supressió de barreres arquitectòniques del carrer del Pou i carrer Francesc Torres de Petra o la renovació urbana i millora d'accessibilitat de la Plaça Hostals i Carrer Andria de Santa Maria del Camí.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha entregat, la guia orientativa de millores personalitzada a cada municipi, en un acte celebrat a Costitx, un dels pobles amb un parc infantil accessible i una engronsadora adaptada. Segons Ensenyat, "treballem per a impulsar l'habilitació d'entorns i serveis, de manera que siguin utilitzables i practicables per tots els ciutadans en condicions de seguretat, comoditat i de la forma més autònoma possible. Amb això, incidim en el principi d'igualtat d'oportunitats i en la millora de la qualitat de vida de totes les persones. El nostre compromís és ser el Consell de les persones".

A l'acte també hi ha assistit el batle de Costitx, Antoni Salas, el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, la presidenta i consellera de Benestar i Drets Socials de l'IMAS, Margalida Puigserver, Maria José Pastor, Cap de secció d'accessibilitat i promoció dels drets de l'IMAS, Pep Toni Pérez, tècnic de l'IMAS i Xavier Mulet arquitecte del Departament de Desenvolupament Local.

¿¿¿¿¿¿¿