Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell i l'IEHM reafirmem la seva aposta pel model de finançament del trot francès

El Consell i l'IEHM reafirmem la seva aposta pel model de finançament del trot francès

(02/02/2017)

El conseller Joan Font i el president de l'IEHM Jaume A. Ramis, acompanyats per membres de la Federació Balear de Trot, es reuniren a París amb representants de la PMU, a més de seguir en directe la disputa del Prix d'Amérique 2017, convidats per la Federació Francesa de Trot.

El Consell de Mallorca i l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca (IEHM) han expressat avui la seva ferma aposta pel model d'autofinançament i d'apostes del trot a França. En aquest sentit, el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, i el president de l'IEHM, Jaume A. Ramis, s'han reunit a París durant el passat cap de setmana amb representants de la Pari Mutuel Urbain (PMU), operador d’apostes francès de la Federació Francesa de Trot, declarat grup d’interès econòmic pel Govern Francès i que finança gran part de les curses als hipòdroms del país.

 

Amb aquesta visita, els representants del l'IEHM i del Consell de Mallorca han pogut conèixer de primera mà el sistema d’apostes hípiques externes, un model estès a gran part d’Europa. A més, els representants de PMU s’interessaren per l’estat actual de la regulació de l’aposta hípica mútua externa que el Govern de les Illes Balears preveu desenvolupar durant el 2017.

 

L’objectiu de l'IEHM i del Consell és establir un sistema de finançament pels hipòdroms gestionats per la institució insular a través de l’aposta externa per tal de deixar de ser dependents de les aportacions pressupostaries anuals del Consell.

 

Font i Ramis també conegueren el sistema de gestió utilitzat a Bèlgica, concretament per l’hipòdrom de Mons, on col·laboren el govern regional i la Federació Belga de Trot. Es tracta d'un model que podria ser importat a Mallorca i instaurat als hipòdroms mallorquins una vegada regulada l’aposta hípica externa per part del Govern Balear.

 

Els representants del Consell i de l'IEHM han valorat els contactes com a molt profitosos per tal de poder assegurar la viabilitat econòmica del sector de les carreres de cavalls de Mallorca, una activitat amb un gran pes dins el sector primari mallorquí.