Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell i l’ajuntament de Bunyola organitzen un homenatge amb més de 60 collidores d’oliva a les festes del municipi.

El Consell i l’ajuntament de Bunyola organitzen un homenatge amb més de 60 collidores d’oliva a les festes del municipi.

(14/09/2022)

Durant l’acte s’ha inaugurat el Carrer de les Collidores d’Oliva i s’ha escoltat la Coral Polifònica de Bunyola

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, la consellera de Territori Maria Antònia Garcías i diferents representats de l’ajuntament de Bunyola, entre els el balte del municipi, Andreu Bujosa, han participat en l’homenatge a més de 60 collidores d’oliva que s’ha duit a terme a les festes del Bunyola, Sant Mateu 2022.

L’acte ha començat amb un concentració a plaça de més de 60 collidores, i ha continuat amb una introducció de la historiadora Bàrbara Suau, una mostra de ball a càrrec de l’Escola de Ball de Bunyola, I posteriorment s’ha duit a terme el lliurament de diplomes que reconeix que varen ser guardonades amb la Medalla d'Honor i Gratitud de Mallorca 2021.

La presidenta Cladera ha agraït la seva col·laboració al municipi i a totes les persones que han participat en l’organització d’aquest acte que ha permés la trobada més multitudinària de Collidores d’Oliva. Fins aquesta sisena trobada s’havien localitzat 110 collidores i amb la de Bunyola, la xifra ascendeix a les 170. “Estam Molt satisfets de superar així el centenar que ens havíem plantejat abans d’iniciar la recerca”, ha assegurat Cladera


A l’acte també ha actuat la Coral Polifònica de Bunyola interpretarà dues peces relatives a les collidores d’oliva i en acabar tothom s’ha traslladat al carrer de la Creu, a uns 100 metres de la plaça per descobrir la placa del carrer que, a partir d’aquest dia, durà el nom de Carrer de les Collidores d’Oliva. Per tancar l’acte Sonada de xeremies a càrrec de l’Associació Cultural Grallalsac.

Durant el mes de novembre està previst que es duguin a terme més actes de reconeixement per la seva contribució al desenvolupament de l'empresa oliera i a la preservació de la Serra, als municipis de Caimari i Calvià. A més d'atorgar el diploma del guardó que han rebut i d'escoltar les seves històries, el Departament de Territori posarà en marxa un projecte de recollida de testimonis perquè la seva memòria no es perdi, ja que són la darrera generació que ho pot explicar en primera persona. Al mateix temps el Consell està realitzant un documental per donar a conèixer la figura de les Collidores.