Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell i l’Ajuntament d’Algaida obren l’accés controlat a la cova de Ramon Llull mentre s’acaben les tasques de restauració¿

El Consell i l’Ajuntament d’Algaida obren l’accés controlat a la cova de Ramon Llull mentre s’acaben les tasques de restauració¿

(29/01/2019)

Aquest migdia, amb motiu de la celebració de la festa de la Conversió de Ramon Llull, l’Aula de Gramàtica del santuari de Cura ha acollit un acte durant el qual el vicepresident, Francesc Miralles, ha fet balanç de la col·laboració que mantenen les institucions i la propietat. Fruit d’aquest treball conjunt a partir d’avui s’obre de manera controlada l’accés a aquest bé d’interès cultural mentre continuen les tasques de restauració de l’entorn de la cova i es treballa en la seva divulgació històrica lligada a la figura del filòsof mallorquí.

El passat mes de març, el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, l’Ajuntament d’Algaida i la propietat de la cova del beat Ramon Llull, ubicada al puig de Randa, signaven un acord de col·laboració per dur a terme la rehabilitació d’aquest espai emblemàtic i del camí que hi duu des del santuari de Cura.

A dia d’avui, el procés de restauració que està duent a terme la brigada de Patrimoni del Consell amb la col·laboració de personal del programa VISIBLES del Soib ja ha condicionat i netejat el camí d’accés a la cova, han instal·lat un pany a la barrera per controlar l’accés a l’espai i estan netejant de vegetació l’entorn de la cova alhora que recuperen les parets i marges deteriorats. Un procés de restauració del camí i entorn de la cova que està previst que conclogui el mes de març.

Paral·lelament a aquestes tasques, també s’ha avançat en la senyalització i la gestió d’aquest espai. Des de fa uns dies, a l’arribada del santuari de Cura, un panell informa en quatre idiomes –català, castellà, anglès i alemany- de l’existència de la cova i de la necessitat de recollir les claus d’accés a la recepció de l’hostatgeria o al restaurant-cafeteria Santuari de Cura, així com un telèfon de contacte, la distància del recorregut i el grau de dificultat: fàcil. Un accés que, de moment, està previst que es dugui a terme dins l’horari de matí: de 10 a 14 hores, de dilluns a diumenge, tal i com ha anunciat la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet. Pel que fa a la gestió de l’espai, l’Ajuntament d’Algaida també es compromet a una tasca de vigilància per garantir-ne la seguretat.

“Asseguram la vigilància, la neteja i l’accés controlat a aquest espai” ha explicat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, qui ha destacat que “tot això és possible gràcies a la col·laboració entre institucions i la propietat de la cova”.

La tercera línia de feina que s’ha posat en marxa té a veure amb la divulgació de la cova de Ramon Llull. Una tasca que s’ha encomanat a l’historiador Pere Fullana, qui treballa per recopilar tota la informació que existeix fins a dia d’avui entorn a la cova i la figura del filòsof mallorquí.

L’objectiu és posar a disposició de la ciutadania un relat actualitzat dels valors històrics, culturals i patrimonials de la cova Ramon Llull, al qual es podrà accedir a través d’un segon panell informatiu que s’instal·larà a l’inici del camí que condueix a la cova, que inclourà una breu descripció de l’espai i la seva història. Al panell també hi haurà un Codi QR que remetrà el visitant a un espai d’informació digital més ampli, ubicat a la plana web del Consell de Mallorca, que oferirà rutes, activitats i tallers vinculats a aquest bé patrimonial i la figura universal de Ramon Llull, contribuint així a difondre la seva vida i obra.

L’acte de presentació del projecte de restauració de la cova del beat Ramon LLull s’ha celebrat aquest diumenge migdia a l’Aula de Gramàtica del santuari de Cura. Hi han estat presents el vicepresident del Consell, Francesc Miralles, la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, el ministre provincial dels Franciscans del Tercer Orde Regular, Jaume Puigserver, la directora insular de Patrimoni, Kika Coll i l’historiador, Pere Fullana.

¿¿¿¿¿¿¿