Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell i el Palma Futsal engeguen un nou programa per difondre els valors de l’esport entre 2.500 nins i nines de Mallorca

El Consell i el Palma Futsal engeguen un nou programa per difondre els valors de l’esport entre 2.500 nins i nines de Mallorca

(04/10/2018)

Cada quinze dies, quan el Palma Futsal jugui a casa, el club d’elit rebrà al Palau de Son Moix la visita d’un grup de nins i nines de diferents pobles de Mallorca. Aquests faran un recorregut per les instal•lacions esportives, assistiran a una xerrada de l’equip tècnic sobre els valors de l’esport i compartiran amb els jugadors de l’equip els moments previs al partit. Els primers a participar del programa seran infants de Manacor, Alcúdia i Calvià.

El vicepresident, Francesc Miralles, i la directora insular d’Esports, Margalida Portells han rebut aquest migdia al Centre Cultural la Misericòrdia l’equip al complet del Palma Futsal, encapçalat pel seu president, Miquel Jaume Roig, el director esportiu, José Tirado i l’entrenador Antonio Vadillo. La trobada ha servit per presentar un nou projecte en comú del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca i l’equip de futbol sala, que duu per nom “Palma Futsal experience. Un circuit pels valors”.

 

“Fa pocs dies celebràvem els vint anys del Palma Futsal i ja vaig tenir ocasió de dir que l’equip treballa aspectes que van molt més enllà de la competició esportiva”, ha explicat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, “i avui presentam un exemple pràctic d’això que parlam. Presentam un projecte compartit amb el Palma Futsal que pretèn acostar els infants a un esport d’elit i que tenguin oportunitat de veure com viu un equip professional la pràctica esportiva, conèixer de prop els seus valors i millorar la seva educació i formació. I si això permet alhora que el Palma Futsal arreli més entre la seva afició hi sortirem guanyant tots”.

 

El president del Palma Futsal, Miquel Jaume, ha afegit que aquesta “és una iniciativa més de les que anam fent amb el Consell de Mallorca des de fa anys i aquesta és, a més , innovadora perquè se tracta d’acostar als nins perquè visquin el funcionament d’un club professional des de dins a nivell competitiu, perquè serà els dies de partit, i que puguin saber què és un vestidor d’un equip professional de futbol sala, una sala de premsa, com escalfa l’equip abans del partit, etc”.

 

Ha estat el director esportiu del Palma Futsal, José Tirado, qui ha donat els detalls del nou projecte. Tirado ha explicat que per al club aquest programa vol acostar a qualsevol infant de Mallorca la màgia i la passió d’un dia de partit del Palma Futsal a Son Moix, “però també volem anar més enllà. Volem que sigui una experiència única i que puguin arribar des de qualsevol poble de Mallorca”.

 

El programa “Palma Futsal experience. Un circuit pels valors” acostarà tres autocars d’infants de tres pobles diferents de Mallorca als partits que disputi l’equip a Son Moix. Quan arribin a les instal·lacions els nins i nines baixaran a la pista per estar amb els jugadors quan surten a escalfar i podran visitar el vestuari, on estan recollits els valors del Palma Futsal –compromís, passió, treball, constància...-, la sala de premsa, podran assistir a una xerrada sobre la importància dels valors en l’esport d’elit perquè “els esportistes que ara són els seus ídols també han estat infants en algun moment, han estat a l’altre costat de la grada”, afegeix Tirado. L’equip també habilitarà una grada especial per als participants del programa.