Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell haurà de pagar aproximadament 12.000 euros per les costes judicials del procés relacionat amb els terrenys de Son Durí

El Consell haurà de pagar aproximadament 12.000 euros per les costes judicials del procés relacionat amb els terrenys de Son Durí

(09/12/2015)

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, han presentat la proposta d’execució de les sentències del Tribunal Suprem referents a la finca de Son Durí, a sa Ràpita (Campos).

El Ple del Consell de Mallorca du a aprovació la proposta d’acord d’execució de les sentències del Tribunal Suprem dels dies 23 i 24 de juny de 2015, en les quals es condemna la institució insular a pagar les costes judicials. Aquestes sentències del Tribunal Suprem són la resposta als recursos de cassació amb els números 3117/2013, 2182/2014 i 2256/2014 contra la correcció d’errada material de l’aprovació definitiva de la modificació número 2 del Pla Territorial de Mallorca (PTM).

D’aquesta manera, es dóna la raó al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) que el 2013 va anul·lar l’acord del Ple del Consell segons el qual, atenent a una correcció d’errades, s’incrementava de dues a vint-i-una les hectàrees urbanitzables a la finca de Son Durí. Aquesta ampliació preveia la construcció d’un hotel de 1.200 places.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha afirmat que «estam satisfets amb la sentència perquè es torna al model territorial de gener de 2011. A més, l’equip de govern anterior només ha creat inseguretat jurídica per Campos i per totes les persones afectades, tot i que ja es va advertir al seu moment.» Segons la consellera, «ara hem de pagar aproximadament 12.000 euros de costes judicials que no hauríem d’haver pagat si l’executiu anterior hagués fet cas de les advertències».

El TSJIB declarava il·legal el procediment de correcció d’errada. Després de presentar-hi tres recursos de cassació, el Tribunal Suprem va confirmar-ne l’anul·lació i va condemnar el Consell a pagar les costes judicials. Per tant, es torna el Pla Territorial de Mallorca a l’estat del gener de 2011, després de la modificació número 2. En aquest sentit, Son Durí quedarà amb les dues hectàrees previstes i Campos tindrà 19 hectàrees per destinar a les zones que l’ajuntament decideixi.

Segons Garrido, «Campos ha d’adaptar les normes subsidiàries al PTM i decidir què vol fer amb les 19 hectàrees. Pot triar si les destina a construir un macrohotel o si les dedica a un creixement més adequat i sostenible, que és la via que més s’utilitza actualment».       

La finca de Son Durí era una de les àrees de reconversió territorial (ART) que es varen eliminar amb la modificació número 2 del Pla Territorial de Mallorca.