Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell executa la fase final dels mapes estratègics de renou a les carreteres

El Consell executa la fase final dels mapes estratègics de renou a les carreteres

(12/04/2019)

Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca executa la fase final dels mapes estratègics de renou (MER) a les carreteres de la xarxa viària de l’illa analitzant un total de 64 vies. 


Aquest estudi té com a finalitat complir amb la legislació europea, nacional i autonòmica, ajudar amb la gestió dels renous que genera el trànsit de les carreteres i aportar dades que defineixin la zona de servitud acústica. Amb els resultats obtinguts es podran desenvolupar els corresponents plans d’acció en matèria de contaminació acústica. 


El passat 9 d’abril en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) es va publicar la formalització del contracte per elaborar els MER, per valor de 196.770,90 euros i un termini d’execució de nou mesos. 


Els mapes estratègics de renou realitzats es componen de: mapes de nivells sonors, que són mapes de línies isofòniques fets a partir del càlcul en punts receptors que comprenen tota la zona d’estudi i de mapes d’afecció i exposició al renou, on figuren les dades relatives a edificis, habitatges i població exposats a determinats nivells de renou a les façanes dels edificis.


Cal recordar que la Llei estatal de renou obliga les administracions públiques a avaluar cada cinc anys l’afecció sonora de les carreteres principals de competència pròpia. D’acord amb l’article 14 de la Llei 37/2003, de 17 de novembre, del renou, les administracions competents han d’elaborar i aprovar mapes estratègics de renous, a més dels fins i dels objectius d’aquests. 


En una primera fase, el 2011, es va publicar el Mapa estratègic de renou eix Ponent-Llevant (Ma-1, Ma-19 i Ma-20), on es va estudiar la situació de l’autopista d’Andratx, la via de cintura i l’autopista de Llevant.